Annons
Annons
En person som går framför Berlinmuren

Berlin är fullt av sevärdheter och aktiviteter – vissa mer udda än andra. Foto: Unsplash

Restips

5 unika och udda upplevelser i Berlin

Berlin är staden där allt kan hända! Vi listar fem udda aktiviteter som gör vistelsen väldigt speciell.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-26 Uppdaterad 2022-11-25

1. Neonfärgad 3D-minigolf

Det ska mycket till att minigolf blir kul, för min del. På Schwarzlichtzone minigolf i Görlitzer Park spelar man sig igenom bland annat ett grönskande Brandenburg, ett rymdlandskap och svirvlande universum. Konstnärer från projektet Sinneswandeln arbetar med att skapa fluorescerande konstföremål och ljusinstallationer. Vissa bilder har en 3D-effekt eller optiska illusioner, vilket gör upplevelsen av konsten ännu mer imponerande och intensiv.

Beläget under Isa Mitz café i Görlitzer Park. I caféet kan man köpa 3D-glasögon, öl, kaffe och lite snacks. Det här är minigolf på en helt ny nivå, som till och med de mest inbitna minigolfhatarna kommer att älska.

2. David Hasselhoff museum

Skådespelaren och artisten David Hasselhoff är mest känd från serierna Baywatch och Night Rider, men i Berlin blev han en absolut hjälte när han på nyårsafton 1989 uppträdde på Berlinmuren med låten ”Looking for freedom” för att fira dess fall. På Circus Hostel, Weinbergsweg 1A, i Mitte finns ett litet minimuseum tillägnat ”The Hoff”, som själv besökt platsen och signerat en väggen som täcks av en väggmålning av honom.

3. Thailändsk picknick

Preußen Park är som vilken vanlig park som helst i den tyska metropolen, förutom på sommarmånadernas söndagar. Då flyttar nämligen en bit av Bangkok till den här hipsterförorten när en mängd thailändska försäljare lagar mat i skydd av färgglada tält och parasoller och förvandlar parken till Thai Park (det finns vietnamesiska, kinesiska, filippinska och laotiska kök representerade). Med enormt god gatumat tillagad på plats, allt från från kryddiga nudelsoppor till fluffiga banankakor, är det bara att plocka på sig och ha picknick i parken. Myndigheterna har försökt stänga ner marknaden ett antal gånger men inte haft några framgångar hittills.

4. Lyxigt spa för nudister

På Bali-inspirerade Vabali spa kan man svettas i flertalet olika bastun, simma i inomhus- och utomhuspooler, få behandlingar och äta gott. Men då måste kläderna ryka – spat är nämligen ett nudist-spa. Alla besökare får en morgonrock som man måste ha på sig i restaurangen och det är rekommenderat att ha på sig den när man rör sig utanför bastun och poolerna. Dock är nakenkulturen utbredd i Tyskland och en del trotsar rekommendationerna, speciellt i den vackra trädgården, och har morgonrocken eller handduken slängd över axeln.

Läs mer: Berlins bästa spa – Vabali spa är lyxigt och naket

Berlins bästa spa – lyxigt, billigt och 20 000 kvadratmeter ren njutning
Spa hela dagen. Foto: Vabali spa

5. Gratis konsert på lunchen

Har man ätit en tidig lunch eller kan skippa den kan man istället gå på en förstklassig konsert helt gratis. Varje onsdag kl. 13.00 mellan september och juni uppträder nämligen musikanter i foajén på Berliner Philharmonie. Musikanterna kommer oftast från Berliner Philharmoniker och Karajan Akademie, men ibland gästspelar bland annat Deutsches Symphonie-Orchester och Staatskapelle Berlin. Det blir allt från klassiskt till tango på de här 40 till 50 minuter långa gratiskonserterna.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-26
RestipsTysklandBerlinUdda resmål

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen