Annons
Annons
Foto Thinkstock

Foto Thinkstock

Restips

Heta klubbar i Berlin

De flesta åker till storstäder för att gå på klubb. I Berlin kan du i princip bo på klubb, då många är öppna dygnet runt. Här är några exempel.

Text: • 2014-06-25 Uppdaterad 2014-06-25

Läs också: Hotell i Berlin : Kaféer & barer i Berlin : Restauranger i Berlin
Shopping i Berlin : Att göra i Berlin

Berghain

Legendarisk technofest

Technofester i ett gammalt värmekraftverk, kan det bli mer tyskt? Berghain har av många utsetts till världens bästa technoklubb. Ljudet är oslagbart: rent och klart, utan att vara för högt. Här behövs inga rusningsmedel för att ha en fantastisk upplevelse – atmosfären gör jobbet, om du lyckas komma in. Klubben är nämligen känd för sin märkliga dörrpolicy.
• Am Wriezener Bahnhof 1, Friedrichshain, berghain.de

Watergate

Dansa dygnet runt

Liksom Berghain är Watergate en klubb du går till för att dansa. Klubben ligger precis invid Spree och består av två våningar med trance, house och techno. Festen börjar sent och slutar framåt förmiddagen. Klä hellre ner dig än klä upp dig – här kommer du inte in i slips eller högklackat.    
• Falckensteinstraße 49, Kreuzberg, water-gate.de

Salon Zur Wilden Renate

Som på en cirkus

Wilden Renate är inte så mycket av en klubb utan kan istället beskrivas som en rolig och konstig upplevelse. Att kliva in här är som att besöka en helt annan värld. Längst ner pågår barhäng i sköna soffor och på övervåningen finns två dansgolv sammanlänkade med spännande rum. Gå vilse i labyrinten, häng ute i deras biergarten, drick konstiga drinkar i absintrummet eller försök att hitta den hemliga klubben på vinden.
• Alt-Stralay 70, Friedrichshain, renate.cc

Sisyphos

Festivalkänsla

Sisyphos är en klubb, en strand, en bar och Alices underland. I en övergiven hundmatsfabrik finns flera dansgolv och utanför hänger folk på stranden längs med en liten sjö eller finner ro i en övergiven buss. Ät vegetarisk pizza, hitta nya vänner och ha en rolig stund i något som mer liknar en festival än en klubb.
• Hauptstraße 15, Lichtenberg, sisyphos-berlin.net

Tresor

Högt ansedd

Klubben är Berlins största och mest respekterade technoklubb och har funnits i över tjugo år. Precis som storheten Berghain ligger Tresor i ett gammalt kraftverk. Hit går man för att dansa hela natten.
• Köpenicker Straße 70, Kreuzberg, tresorberlin.com

Läs också:

5 intressanta hotell i Berlin

Kaféer & barer i Berlin

Restauranger i Berlin

Shopping i Berlin

Att göra i Berlin


Text: • 2014-06-25
RestipsTysklandBerlinFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen