Annons
Annons

Utan er läsare är vi ingenting! Vagabonds chefredaktör Fredrik är tacksam över att höra av er och lyfter en minst sagt udda story om en gedigen Vagabondläsare. Foto: Pernilla Sjöholm

Krönika

Ledaren: ”Den tatuerade Vagabonden”

Att tatuera in Vagabonds logotyp på sin kropp kräver hängivenhet. Detta är ändå inte den enda storyn vi hört från er läsare. Chefredaktör Fredrik riktar sin tacksamhet alla er Vagabonder där ute.

Text: Fredrik Brändström • 2024-02-06 Uppdaterad 2024-02-05

”Efter 33 års läsande och prenumererande har jag bestämt mig.”

Så börjar ett mejl från en av våra läsare. Jag blir genast misstänksam av den lite olycksbådande inledningen. Men Ulf, som läsaren heter, vill varken säga upp sin prenumeration eller klaga på någon av våra artiklar. Han vill att jag ska skicka Vagabonds senaste logotyp. Han tänker nämligen låta tatuera den på sin kropp.

”Ni har inspirerat mig att resa till 150 länder och jag har alla tidningar utom en sedan 1990 kvar i bokhyllan. Har bokat tid hos tatueraren till helgen så svara snart”, skriver han.

Efter ett par veckor kommer ett nytt mejl från Ulf. Från en strand i afrikanska Burundi, där han visar upp resultatet från tatueringssessionen. Vagabonds logga syns tydligt på den brunbrända vristen. Hans axel är redan täckt av en stor världskarta med texten ”world traveller”.

Numer pryder Vagabondloggan Ulfs ben, något han med glädje visar upp från sin senaste resa i afrikanska Burundi. Foto: Privat

Utan er – ingen Vagabond

Att tatuera in en logotyp på kroppen kräver ett stort mått av hängivenhet. Utan att skryta så känner jag inte till många svenska tidskrifter vars läsare går så långt som att permanent rista in tidningens namn på sin kropp.

Att upptäcka världen med ett öppet och nyfiket sinne har varit Vagabonds ledstjärna sedan starten 1987. Vi är glada för att det finns så många där ute som tänker som vi. Ulf må vara den första tatuerade vagabonden som jag hört talas om, men hans story är inte unik. Jag har mött många läsare som har följt Vagabond från dag ett och fortfarande har alla gamla årgångar sparade hemma. Ni har alla en särskild plats i våra hjärtan. Men vi blir precis lika glada när vi möter unga läsare som precis börjat upptäcka världen och hittat en ny vän i Vagabond.

Vårt jobb blir så mycket enklare med er hjälp! Så fortsätt höra av er med allt ni har i åtanke. Foto: Pernilla Sjöholm

Hör av dig till oss

Vi kräver inte att ni går lika långt som Ulf i Oskarshamn. Men vi älskar att få respons från er läsare – positiv såväl som negativ. Så fortsätt att höra av er med synpunkter, frågor, ris och ros. Det gör vårt jobb enklare och roligare. Utan er – ingen Vagabond. Och skulle ni inspireras av den gode Ulf så glöm inte att skicka bildbevis! Men inga ansiktstatueringar. Där drar vi en gräns.

Har du någon fundering redan nu? Hör av dig till oss!

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Fredrik Brändström • 2024-02-06
KrönikaChefredaktören tipsar

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen