Annons
Annons
Karibiens flytande guld. Foto: Duane Dove.

Karibiens flytande guld. Foto: Duane Dove.

Barbados

Insidertipset: Västindiens bästa rombarer

Att dricka rom på en karibisk strand är något som alla borde göra minst en gång i livet! Här är romexpertens egna barfavoriter.

Text: Redaktionen • 2015-11-19 Uppdaterad 2021-09-14

Duane Dove är kakaobonde, romexpert och sommelier. Han har rötter på ön Tobago och tipsar här om sina favoriter bland Karibiens rombarer.

Insidertipset: Västindiens bästa rombarer
Duane Dove är medförfattare till boken
En rik historia om rom och choklad (Ica förlag).

Brown Betty Rum Shop, Tobago

Traditionell och folklig

Tobagos äldsta rombar är folklig, här hittar man allt från politiker till vägarbetare. Det serveras lokal frukost och lunch från klockan 7 tills maten tar slut. Här serveras rom utan några krusiduller, i bästa fall tillsammans med en karaff med vatten. Mr Murry – en varm väldigt lugn äldre herre driver baren sedan 40 år tillbaka.
James Park, Scarborough, Tobago

Bar Code, Tobago

Sportbar med stort utbud av rom

Bar Code lockar en trendig klick människor som är ute efter härligt barhäng. Vill man botanisera i rommens fotspår är detta det bästa stället på ön att börja på! Här bjuds även på skakade cocktails som levereras från duktiga bartendrar. Calypso-musik med lokala artister spelas nästan varje helg och det går att spela biljard. Blir du hungrig framåt småtimmarna kan du testa de hetaste kycklingvingarna i staden.

Milford Road, Scarborough, Tobago barcodetobago.com

John Moore Bar, Barbados

Klassisk ”rum shop”

En traditionell bar byggd i trä med en lång bardisk och dubbla dörrar vid ingången. Stället ligger precis vid strandkanten och är mycket populärt bland politiker och folk som hänger vid Weston Beach. Baren är högljudd och det kan förekomma heta diskussioner bland stammisarna, som kallas för rum-jumbies. På lördagar serveras saturday pudding & souse, en inhemsk specialitet som består av fläsk och nötkött, rotfrukter, chili och brödfrukt.  
Weston, St James, Barbados 

Insidertipset: Västindiens bästa rombarer
Trinidad är inte bara känd för sin rom utan även för sina vackra stränder. Foto: Thinkstock.

Chez TonTon, Guadeloupe

Med smak av franska Västindien

På Guadeloupes sydöstra kust ligger klassiska Chez TonTon. Här spelas zouk-musik i hög-talarna från tidig morgon till sent in på natten och man får uppleva det genuina franska Västindien. Husets specialitet är Ti-Punch, en enkel mix av rom, råsocker och lime. Vill man äta så måste man prova deras blaff de poisson, en fisksoppa med dagens fångst och grönsaker. 
Rue du Pere du Labat, Bas Du-Bourg, Basse-Terre, Guadeloupe 

Stumblin, Trinidad

En modern bar med en välbärgad klientel var namn antyder på det faktum att man oftast snubblar på vägen hem. Baren ligger på Port of Spains stora bargata Ariapita Avenue som även är känd som The Avenue. Hit går huvudstadens unga och välbärgade sent på kvällen för en vild partykväll. I högtalarna spelas Calypso-musik, i baren som har ett romutbud utöver det vanliga serveras cocktails och  Zaya-rom – en lokal privateblend med toner a Crème brûlée. Det finns inget uttalat dansgolv, men i Trinidad och Tobago dansar man å ena sidan överallt. 
Ariapita Avenue Woodbrook, Trinidad facebook.com/Stumblin-On-The-Avenue

Text: Duane Dove och Johanna Jackson.

Läs mer om rom och chocklad i Duane Doves och Ia Orres bok som du kan beställa här.

Res hit om du vill slippa andra svenskar på vintersemestern

9 skäl att besöka Dominica – Karibiens orörda regnskogsö

7 måsten i reggaens fotspår på soliga Jamaica


Text: Redaktionen • 2015-11-19
BarbadosTrinidad och TobagoMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen