Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Restips

10 prisvärda hotell i New York

Läget, priset, komforten. Det är många faktorer som ska klaffa när man ska boka hotell i New York. Här är våra bästa tips!

Text: Fredrik Brändström • 2014-09-17 Uppdaterad 2021-06-23

”Har ni något bra tips på hotell i New York?” Det är en av de vanligaste frågorna vi brukar få här på Vagabond. Utbudet är enormt och nya hotell dyker upp hela tiden. Priserna ligger generellt högt. Att hitta hotell i New York som vill ha 5 000 kr för en natt är lätt, däremot kan det vara svårare att hitta ett schyst boende under 1 000 kr/natten. I denna lista har vi valt bort de absolut dyraste och absolut billigaste ställena och fokuserat på vad amerikanerna brukar kalla ”value for money”. Prisvärt, helt enkelt!

LYX

1 Crosby Street Hotel
SOHO

Ett ekocertifierat lyxboende mitt i populära Soho, med närhet till shopping och restauranger i världsklass. Mitt i smeten, men ändå lite avskilt. Tysta rum och oklanderlig service är bara två anledningar till att gästerna fortsätter att komma. Rankas som ett av de bästa ställena i stan och priserna är därefter, runt 450 dollar. Vill du verkligen lyxa till det en natt så ta in här. Kolla hem­sidan, ibland har de rabatterade erbjudanden.
n 79 Crosby St, firmdalehotels.com/new-york/crosby-street-hotel

10 prisvärda hotell i New York
Crosby – ekolyx mitt i smeten.

MELLAN

2 Pod 39
MIDTOWN

I Tokyo finns små kapselhotell där man kryper in i små sarkofagliknande bås och sover. Så långt har inte trenden gått i New York, men även här har många hotellägare förstått att utrymme är lyx. Detta är det ena av två hotell i Podkedjan (det andra ligger på 51:a gatan). Rummen är små, men saknar inte komfort. Det är rent, stilrent, bekvämt och dusch finns på rummet. Blir det för trångt är det bara att åka upp till takterrassen och ta en drink. Priser runt 225 dollar.
Adress: 145 E 39th St, thepodhotel.com

10 prisvärda hotell i New York
Pod 39 – komprimerat var ordet.

3 Cosmopolitan
TRIBECA

De flesta av hotellets gäster är överens – här får man bra valuta för pengarna. Cosmo­­­­politan är ett bättre sortens budgethotell i populära Tribeca på nedre delen av Manhattan. Rummen är enkla men bekväma. Det är rent och fräscht och personalen är tillmötesgående. Nära till tunnelbana, bra shopping och restauranger. Priser från 220 dollar.
Adress: 95 West Broadway, cosmohotel.com

10 prisvärda hotell i New York
Cosmopolitan – bättre sortens budgethotell.

4 Ace hotel
MIDTOWN

Ace ligger i en historisk byggnad som tidigare huserade hotellet Breslin. Hotellet har bidragit till att liva upp området norr om Madison Square Park som numera kallas NoMad. Många rum har en liten touch av grabbigt pojkrum – fast i uppdaterad version – stora Smeg-kylskåp, vinylskivspelare och gitarrer, om du känner för att skriva en låt efter krogrundan. De enklaste rummen för 200 dollar har våningssängar som dock är förvånansvärt komfortabla. Får man inget rum här kan man ändå åka hit för en drink i den hipstertäta baren.
Adress: 20 W 29th St, acehotel.com/newyork

10 prisvärda hotell i New York
Ace Hotel – hipstertätt och livligt.

5 Hotel on Rivington
LOWER EAST SIDE

Se till att få ett rum högt upp i byggnaden om du ska bo på Hotel on Rivington. Utsikten över New Yorks skyline är halva grejen med detta designhotell på Lower East Side, som även har en bar och restaurang som är sprängfylld under helgerna. Känslan är urban och modern med stora panoramafönster i de bättre rummen. Rummen är stora med New York-mått och sängarna sköna. Promenad­avstånd till Soho, East Village och andra trevliga kvarter. Priserna brukar ligga runt 350 dollar men det går ofta att hitta billigare.
Adress: 107 Rivington St, hotelonrivington.com

6 Wythe
WILLIAMSBURG

Wythe öppnade förra året och ligger i en gammal fabriksbyggnad i Williamsburg som erbjuder lyx men utan att tappa den lite råa Brooklynkänslan. Pool, spa och rumsservice är bort­prioriterat, däremot finns snygg takbar med Manhattan­vy och restaurang som satsar på närodlat och ekologiskt i sann Brooklynanda. Ölkonnässören kan glädja sig åt att bryggeriet Brooklyn Brewery ligger all­deles bredvid. De flesta rum landar runt 300 dollar och uppåt.
Adress: 80 Wythe Ave, wythehotel.com

10 prisvärda hotell i New York
Wythe – lyxigt med rå Brooklynkänsla.

BUDGET

7 The Jane
MEATPACKING DISTRICT

Byggnaden var från början ett sjömanshärbärge som restaurerades för ett par år sedan och har förvandlats till ett hippt budgethotell. Rummen har en touch av klaustrofobisk färjehytt, men om du inte tänkt ha långa myskvällar på hotellet är detta ett vettigt alternativ. The Jane har en snygg och populär bar och ordnar ofta events med dj:s på kvällarna. Läget nära Meatpacking District är också tiptop. Har du tur kan du hitta rum så billigt som 99 dollar.
Adress: 113 Jane St, thejanenyc.com

10 prisvärda hotell i New York
The Jane – hippt budgethotell.

8 East Village Bed & Coffee
EAST VILLAGE

Bakom en graffititäckt dörr på den en gång i tiden halvsjaskiga Avenue C ligger detta eklektiska budgetboende som är något så udda som en bed & breakfast utan frukost. Rummen har olika teman, ofta inspirerade av resande. Här finns det holländska, mexikanska och afghanska rum­met. Trots den enkla approachen så behandlas gästerna med respekt och kärlek. Cykel och cykelhjälm finns att låna gratis om du vill utforska området. Enkelrum från 120 dollar, dubbel från 140 dollar. Bara tio rum så boka i tid.
Adress: 110 Avenue C, bedandcoffee.com

9 St Marks hotel
EAST VILLAGE

Enkelt budgethotell med toppläge på St Marks Place. Rum­men är små men har ett eget litet badrum. Vill kompisgänget komma riktigt billigt undan så dela ett rum på fyra. Skön blandning av unga och äldre
resenärer. Hotellet dyker inte upp vid sökningar i hotelljäm­förelsesajter utan all info finns på hotellets hemsida. Billigaste rummen kostar 100 dollar. Under sommarmånaderna tillkommer 10 dollar per natt. Obs! har inte hiss och tar inte kreditkort.
Adress: 2 St Marks Place, stmarkshotel.net

10 prisvärda hotell i New York
St Marks Hotel – med toppenläge.

10 3B
BROOKLYN

Pyttiga 3B är ett fräscht och nyrenoverat bed & breakfast i Brooklyn med bara fyra rum. Känslan är ungefär som att få hälsa på hos några coola kompisar i Brooklyn. Snygg inredning och nära till trevliga kvarter som Cobble Hill och Brooklyn Heights. Rummen är rymliga med New York-mått och man får leva med att det inte finns badrum på hotellrummet. Den hemlagade frukosten är undantaget som bekräftar regeln att man ska skippa hotellfrukosten i New York. Dubbelrum från
125 dollar.
Adress: 136 Lawrence St, 3bbrooklyn.com

10 prisvärda hotell i New York
3B – har bara fyra rum.

10 tips att tänka på

1. Kolla rankningen. På tripadvisor.com kommenterar och betygsätter folk ställen som de bott på. De ofta gnälliga omdömena får man ta med en nypa salt men hur hotellet ligger till i rankningen säger ändå en del om dess aktuella status.

2. Åk under lågsäsong. I New York är det i stort sett aldrig lågsäsong men om du kan tänka dig att åka i exempelvis januari och februari så har vissa hotell rabatterade priser under denna period.
3. Skippa frukost. Många hotell har inte frukost inkluderat i priset, utan det kostar extra om det ens finns. Käka frukost ute på stan istället. Det är godare och roligare.

4. Skatt tillkommer. Om du kollar priser på ett hotells hemsida så är priserna ofta angivna utan skatt. Exempel: ett hotell som kostar 150 dollar per natt kostar efter skatte­påslaget drygt 175 dollar.

5. Ta med öronproppar. New York är en levande storstad och att bygga helt ljudisolerade rum
är svårt, även på dyrare hotell.

6. Lämna dricks. Hotellpersonalen tjänar ofta dåligt så att snåla med dricksen Ù�r taskigt. Ett
par dollar per natt rekom­menderas om du bor på enklare hotell.

7. Kolla hotelljäm­förelsesajter. Gör en sökning på hotels.com, expedia.com eller liknande, och jämför priserna med de som anges på hotellens egna hemsidor.

8. Byt hotell. Varför inte satsa på en natt på ett lite lyxigare hotell och resten på ett billigare. Då får du variation och chansen att uppleva olika delar av staden.

9. Boka i tid. Många av ställena som nämns i texten har få rum som ryker snabbt. Särskilt om du tänkt åka kring stora högtider gäller det att vara ute i god tid.

10. Hyr lägenhet. Kan vara prisvärt om du stannar en längre tid. Särskilt om du reser med familj eller vill kunna laga egen mat. Numera finns bra sajter som airbnb.com vilket förbättrat utbudet enormt. Andra nyttiga länkar: nyhabitat.com, homeaway.se, newyork.craigslist.org.


Text: Fredrik Brändström • 2014-09-17
RestipsUSANew York

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen