Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Flygbolagets senaste avgift – börjar ta betalt för att använda bagagehyllan

Extra hit och extra dit – de flesta är vana vid att flygbolagen tjänar multum på att ta ut avgifter på allt från bokningsservice till val av sittplats. Men att behöva betala extra för att få placera sin kabinväska i bagagehyllan? Det blir verklighet för en del av flygbolagets Uniteds passagerare.

Text: Johanna Jackson • 2016-11-21 Uppdaterad 2021-06-23

Det amerikanska flygbolaget United har meddelat att de passagerare som köper den billigaste typen av biljetter inte längre kommer att få använda sig av bagagehyllan. Istället blir de begränsade till att använda platsen framför sätet, enligt Huffington Post.

Den nya prismodellen kommer även innebära att personer med den typen av biljetter inte kommer att bli tilldelade platser förrän dagen innan avgång, vilket innebär att personer som bokat tillsammans inte nödvändigtvis kommer att få sitta tillsammans.

Genom detta hoppas flygbolaget att många kommer att välja bort de billigaste biljetterna för en prisklass över – ett drag som United uppskattar kommer resultera i ökade inkomster om 45 miljarder kronor under de kommande tre åren. 

Flygbolagets senaste avgift – börjar ta betalt för att använda bagagehyllan
United Airlines är USA:s tredje största flygbolag sett till antal passagerare. Foto: Istock.

De nya prismodellerna är en del av Uniteds ambition att ta upp kampen mot rivalen Delta, som är mer lönsam, enligt Huffington Post.

Själva menar United att de sett en ökad efterfrågan på större valmöjligheter. Man menar också att förändringarna kommer innebära kortare boardingtider eftersom färre personer kommer att stoppa upp kön med att stuva upp sina kabinväskor i hyllorna. 

Kritiker menar dock att Uniteds nya biljettmodell är en förskönad variant av lockpriser eftersom de lurar in kunder med priser som ingen egentligen kommer att köpa när de väl upptäcker biljettvillkoren. 

Kika in i kabinpersonalens hemliga sovrum på flygplanen

Resenärer dumpades på bosniska gränsen efter mardrömsresa med Wizz Air


Text: Johanna Jackson • 2016-11-21
NyhetUSAFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top