Karin Wallén

Karin Wallén

Grönland

Karin tipsar om resmål 2009

Karin Wallén, 35 år och reporter på Vagabond ger sina bästa resmålstips för 2009.

Text: Karin Wallén • 2008-12-19

Favorit 2008: San Francisco, USA

Det var sommar, dollarn hade dalat långt under all anständighet, och den globala finanskrisen hade ännu inte slagit till med full kraft. Jag hyrde bil med GPS, körde gata upp och gata ner i Kaliforniens vänligaste stad, väjde för spårvagnar och såg skyskrapornas upplysta skyline när jag körde över någon av de mäktiga broarna i kvällsmörker. Det kändes lite som att komma hem, och luften dallrade av förväntningarna på en ny, ljusare framtid för USA.

Åk 2009: Seoul, Sydkorea

Du trodde Tokyo var high-tech, och att japansk popkultur var det som gällde. Ta ett steg till, titta på vad japanerna själva inspireras av, och du kommer att finna en storstad vid namn Seoul, eller Söul. Teknik, mode, musik och tv-program – de senaste åren har the Korean Wave dominerat i Asien. Det är inte utan att man blir nyfiken på metropolen i Sydkorea.

Åk 2009: Grönland

De där arktiska områdena ligger stadigt på min att-göra-lista. Men det senaste året har Grönland seglat upp som en särskild favorit. Är man lite som jag, som går igång på hundspann och kajakpaddling, då har man en del att hämta på världens största ö. De smältande glaciärerna är förstås oroväckande, och jag borde kanske skämmas, men jag vill hinna dit innan de försvinner.

Skippa: London

Någon lär ha sagt att den som är trött på London är trött på livet. Så illa är det inte med mig. Jag blir bara less när en stad vuxit sig så stor att det inte finns något andrum kvar. Det finns säkert alternativ även för oss som numera kvävs av Camden och aldrig mer vill behöva trängas på Oxford Street. Men jag väljer hellre något i mer behändigt format och med mänskligare prägel. Typ Manchester.


Text: Karin Wallén • 2008-12-19
GrönlandStorbritannienSydkoreaUSALondonSan Francisco

Scroll to Top