Annons
Annons
San Francisco. Foto: Istock.

San Francisco. Foto: Istock.

Kanada

Rekordbilliga flygbiljetter till USA

Det isländska lågprisbolaget WOW Air slår sina tidigare låga flygbiljettpriser och släpper enkelbiljetter till USA och Kanada från 699 kronor. "Vårt mål är att göra flygbiljetter så billiga att alla ska kunna ha råd att resa", säger WOW Airs vd Skúli Mogensen.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-10 Uppdaterad 2021-06-23

699 kronor för en enkelbiljett från Arlanda via Reykjavík till San Francisco, Los Angeles, Toronto eller Montreal. Så billigt går det att köpa flygbiljetterna i WOW Airs priskampanj som sträcker sig mellan den 15 januari och 5 april. 

Enligt flygbolaget är detta det lägsta priset som någonsin erbjudits från Sverige till Nordamerika. Men om man tror att man ska kunna boka en resa fram och tillbaka till USA för 1398 kronor (det vill säga 699×2), så tror man fel. Bokningsavgift på 100 kronor tillkommer och priserna på tillbakaresan börjar från 1 299 kronor. Vilket fortfarande är rekordlågt, enligt WOW Airs vd och grundare Skúli Mogensen.

– Det är fortfarande ett billigare pris än vad du kan hitta hos många andra flygbolag, säger han till Vagabond.

Rekordbilliga flygbiljetter till USA
Skull Mogensen, vd WOW Air.

WOW air har tidigare erbjudit enkelbiljetter från Arlanda till Nordamerika för 999 kronor. Nu pressar man alltså priserna ytterligare. NÙ?got man även kommer att göra i framtiden, enligt Skúli Mogensen.

– Jag kan garantera att priserna kommer att sänkas ytterligare. När vi släppte priser för 999 kronor trodde alla att det var ett marknadsföringsknep. Men faktum är att vi kommer att fortsätta pressa priserna. WOW Airs vision är att göra flygbiljetter så billiga att alla ska kunna ha råd att resa, säger Skúli Mogensen. 

Gilla Vagabond på Facebook för fler restips i ditt flöde!

12 gratis saker att göra i San Francisco

Cityguide Los Angeles – 30 tips du inte får missa i Downtown LA

USA-resenärer varnas för ESTA-bluffar


Text: Johanna Jackson • 2017-01-10
KanadaNyhetUSAFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top