Annons
Annons
Huvudförfattaren Fredrik Brändström.

Huvudförfattaren Fredrik Brändström.

Nyhet

Vagabonds bok ”Roadtrip” – bibeln för dig som drömmer om att resa med bil i USA

Nu släpps Sveriges första bok om bilresor i USA. ROADTRIP är en hyllning till vägen, friheten och äventyret i det stora landet i väster. Här bjuder några av Sveriges främsta resejournalister på både njutbar inspiration och handfasta tips till resan som många svenskar drömmer allra mest om

Text: Redaktionen • 2017-06-28 Uppdaterad 2022-09-15

Inget annat land är mer förknippat med bilresor än USA. Författarna till boken Roadtrip gav sig ut för att upptäcka Amerika. De körde längs klassiska rutter i Södern och Kalifornien, gav sig ut i vildmarken i Alaska och tog sig ända bort till Hawaii.

Tusen mil, tjugo delstater och hundratals koppar blaskigt amerikanskt kaffe senare stod boken klar. I Roadtrip delar några av landets främsta reseskribenter med sig av sina bästa tips för alla som drömmer om att göra en äkta amerikansk roadtrip.

Redaktör och huvudförfattare till boken är Fredrik Brändström, till vardags chefredaktör på resemagasinet Vagabond. Bland övriga medarbetare återfinns bland annat reseprofilen Tobias Bestelid och fotograferna Johan Marklund, Andreas Offesson, Conny Ekström, Pontus Höök, Karl Johan Larsson och Jens Lennartsson.

– Detta har varit ett verkligt drömprojekt för mig. Jag hoppas att boken kan fungera som inspiration för alla som fantiserar om att göra den där drömresan genom USA, säger Fredrik Brändström.

Svenskarnas drömresa

Sveriges största resebyrå Ticket undersökte svenskarnas drömresor och där hamnade en roadtrip i USA på 3:e plats. I undersökningen uppgav hela 15 procent en bilresa i USA som sin största dröm. Detta trots en dyr dollar och en period av politisk oro.

– USA fortsätter att locka svenskarna, även om man kan märka en viss ”Trump-effekt” på resandet. En del av fascinationen med landet är storleken, att man kan köra i veckor från den ena sidan till den andra, i de mest varierande landskap. På så sätt är USA det ultimata landet för en roadtrip. Dessutom finns det inget land som är så lätt att resa i med bil.

Roadtrip finns att köpa på Dintidning.se.

10 tips för en lyckad roadtrip i USA

Delar av kända vägsträckan Highway 1 förstörd


Text: Redaktionen • 2017-06-28
NyhetUSARoadtrip

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen