Annons
Annons
Linjen kommer att trafikeras av MV Adonia med plats för 710 passagerare. Foto: Carnival Corporation

Linjen kommer att trafikeras av MV Adonia med plats för 710 passagerare. Foto: Carnival Corporation

Dominikanska republiken

Volontärkryssningar ska sätta resenärerna i arbete

Ett amerikanskt kryssningsföretag har lanserat ”volontärkryssningar” med start i april 2016. På resan kommer passagerare inte bara kunna sippa på drinkar på däck utan målet är välgörenhetsarbete i Dominikanska republiken.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-19 Uppdaterad 2021-06-23

Den första resan är tänkt att bli en sju dagars kryssning i april nästa år med fartyget MV Adonia och det är lyxkryssningsjätten Carnival Corporation som arrangerar turerna med den nya linjen “Fathom”. Därefter ska turerna att gå en gång i veckan.

Kryssningarna kommer att starta i Miami och gå till Puerto Plata i Dominikanska republiken där passagerarna kommer att kunna ägna sig åt en rad aktiviteter som är tänkt att bistå och göra skillnad för befolkningen.  

I tre dagar kommer passagerarna att kunna välja att bland annat undervisa i engelska, arbeta på kakaoplantager eller med reningssystem för att förbättra dricksvattnet. Aktiviteter och kurser kommer även att erbjudas på dit- och hemresan.

Volontärkryssningar ska sätta resenärerna i arbete
På plats kan passagerna välja på en rad olika volontärarbeten som till exempel att arbeta i ett kakaoplantage. Foto: Fathom.

Volontärkryssningar är i sig inget nytt och det finns rederier som till exempel har gjort specialkryssningar eller erbjuder enskilda dagsutflykter med temat.

Men en helt ny linje som är inriktad på välgörenhet och hållbar turism är ovanligt enligt kryssningssajten CruiseCritic.com, det skriver Daily Mail. 

Vid lanseringen av linjen sa vd:n Tara Russell att man ämnar att göra ett långsiktig åtagande till landet samt att man även kommer att samarbeta med etablerade organisationer på plats, enligt The Telegraph. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-19
Dominikanska republikenNyhetUSA

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top