Annons
Annons
En munk och en tigerunge på Wat Pha Luang Ta Bua, även "Tiger Temple". Obs: Bilden är en genrebild.

En munk och en tigerunge på Wat Pha Luang Ta Bua, även "Tiger Temple". Obs: Bilden är en genrebild.

Nyhet

40 döda tigerungar hittade i frysen på thailändsk turistattraktion

Den välkända turistattraktionen Wat Pha Luang Ta Bua i Thailand är i blåsväder. I måndags gjorde myndigheter en husrannsakan av templet efter anklagelser om illegal djurhandel. I frysen fann man 40 döda tigerungar och andra djurdelar. Minst en person är häktad.

Text: Johanna Jackson • 2016-06-03 Uppdaterad 2021-06-23

Det buddistiska templet Wat Pha Luang Ta Bua ligger väster om Bangkok och har kritiserats sedan början av 2000-talet. På det välbesökta templet kan turister möta tigrarna på nära håll, promenera och fotograferas med dem. Men djurrättsorganisationer har flera gånger larmat om missförhållanden. Anklagelser om illegal handel och misskötsel har riktats mot munkarna som driver templet.

Och i måndags beslutade myndigheter att gå in i templet för att beslagta de 137 tigrarna som fanns på området. Det var i samarbete med detta som den makabra upptäckten av de frysta tigerungarna gjordes, skriver BBC.

– Ungarna måste ha någon form av värde för templet. Men vad det kan vara förstår jag inte, säger Adisorn Nuchdamrong på Thailands departement för nationalparker, till nyhetsbyrån Reuters.

Munkarna på templet nekar till alla anklagelser. Man uppger att tigerungarna har självdött och att rutinerna tidigare varit att man kremerat kropparna, men att rutinerna ändrades av en veterinär år 2010.

Enligt en tidigare volontär som BBC har pratat med har man sparat tigerungarna just för att kunna bevisa att man inte handlar illegalt med dem.  

I samarbete med insatsen har en munk häktats. I torsdags påträffades munken av polis då han var på väg att lämna templet i en lastbil tillsammans med två andra män. I lastbilen hittade polisen bland annat två tigerskinn och drygt 700 amuletter gjorda av tigerben. Det rapporterar BBC. 

– Detta beslag visar att templet sannolikt är inblandat i den illegala handeln, säger Teunchai Noochdumrong, chef för Thailands djurskyddsmyndighet till tidningen.

Bästa tipsen i Bangkok

Isländska lågprisbolaget WOW air gör Sverigepremiär

Topp 10: Världens bästa sevärdheter – om resenärerna får bestämma

Lista: Här är researrangörerna i Sverige som är elefantvänliga


Text: Johanna Jackson • 2016-06-03
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top