Annons
Annons

1396454.jpg

Nyhet

5 snabba frågor till vinnarna av blogg-resan till Maldiverna

Tillsammans med Emirates skickar Vagabond två stycken bloggare till ö-paradiset Maldiverna. Vi tog tempen på de två vinnarna Elin och Jakob inför deras veckolånga vistelse.

Text: Johanna Jackson • 2017-03-20 Uppdaterad 2017-03-20
Annons

Fakta: De vann Maldiverna-tävlingen

Namn: Jakob Åsell & Elin Wrammerfors
Ålder: 29 & 26
Ort: Stockholm
Yrken: Jakob är filmstudent och filmskribent & Elin jobbar med chefsrekrytering

Jakob, det var du som hade skickat in ett bidrag till tävlingen, vad tänkte du när ni fick reda pÙ� att ni vunnit? 

– Jag tänkte att det var någon sorts scam. Fick ett mejl där det bara stod “Hoppas du är sugen på sol Jakob… För du har vunnit en resa till Maldiverna”, det kunde lika gärna ha stått typ “Klicka här för att hämta din gratis iPhone 7” eller “Mr. Asell you have won 1.000.000 dollars”. Men sen dök mitt namn upp på Vagabonds hemsida och det började på något sätt bli verkligt. Jag var chockad hela dagen och väntade på något sorts La La Land/Hillary Clinton-ögonblick där man tvingas vakna upp och inser att någon annan vunnit. Men det kom aldrig… Först när vi landar på den där lilla flygplatsen som har sin egen ö, först då kommer jag känna att det kanske är på riktigt ändå, säger Jakob. 

Du tar ju med dig din flickvän Elin på resan, hur var hennes reaktion när du berättade fatt ni vunnit? 

– Jag ringde henne på jobbet. Hon hade varken tid eller lust att prata med mig. Jag sa att hon måste ta ledigt från jobbet och hon undrade irriterat varför. Jag berättade att vi vunnit en resa för två till Maldiverna. Hon kände inte ens till tävlingen. Efter det så tror jag hon studsade på moln resten av dagen. 

Vad har ni tänkt göra på resan? (Förutom att sola och bada massor förstås)

– Elin ska inte göra någonting. Eller åtminstone öva på det. Hon ska ligga på stranden och beställa drinkar har hon sagt. Jag bär på en sån där bucket list-dröm att få dyka med valhajar. Så det hoppas jag på. Bara tanken att det kanske kommer kunna hända i nästa vecka känns ju helt sanslös. Man får nypa sig i armen, men det är ändå overkligt, säger Jakob. 

Ni ska ju dessutom blogga samtidigt som ni reser, hur ser ni på den uppgiften? 

– Spännande, det ska bli en utmaning att skriva om dessa paradisöar och försöka komma lite bortom det skrytiga. Se om det går att förmedla en känsla eller ett intryck av värde så att folk inte bara hatar en och slutar läsa… eller så blir det bara skryt. Den risken får vi leva med, säger Jakob. 

Vad ser ni fram mest emot på resan? 

Jakob: 
– Jag ser fram emot den där desorienterade första morgonen när man vaknar upp förvirrad och först inte fattar var man är. Jag som är en morgon-zombie kommer tänka att jag måste på med kängorna och skynda ner till bussen, men sen kliva ur sängen och inse att vi är i paradiset och istället ska gå barfota till någon restaurang på stranden och äta typ tropisk frukt till frukost. Overkligt.

Elin:
– Jag längtar till att få koppla bort twitterstrider och orimliga presidenter ett tag och få vara i ett isolerat öparadis, en låtsasvärld där ens största bekymmer för dagen handlar om att bestämma när man ska bada och äta. Det skadar inte att det dessutom kommer finnas palmer runt knuten, korallrev under ytan och läskande drinkar bredvid en.  

Här kan ni följa bloggen “En vecka i Maldiverna”


Text: Johanna Jackson • 2017-03-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top