Annons
Annons

Välj resmål utifrån var du hittar ett unikt boende. Foto: Airbnb.

Nyhet

Väderkvarn, vingård eller grotta – Airbnb gör det enklare att bo unikt

Allt oftare får själva boendet styra val av resmål när vi bokar en resa. Därför lanserar nu Airbnb sin största uppdatering på länge. Istället för att bara söka på plats och datum kan du nu utgå från stil, aktivitet eller typ av plats. Vad sägs om trädkoja, slott eller kanske ett hus helt utan el?

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-06-03 Uppdaterad 2022-06-05

Airbnb har sett en stor förändring i hur människor bor, jobbar och reser. Med ökad flexibilitet kommer även förändrade behov på en söksajt som Airbnb.

”Ändå har sökningen efter boende på semestern sett likadan ut sedan internets begynnelse – man fyller i plats och datum i ett sökformulär. De flesta av oss kan bara komma på några dussin städer att fylla i, men det finns Airbnb-boenden i 100.000 olika byar och städer runt om i världen.” skriver Airbnb.

Den nya sökfunktionen erbjuder 56 kategorier som utgår från vad människor mest är intresserade av i form av stil (t ex ”jurta”, ”slott”, ”tropiskt”), typ av plats (”nationalpark”, ”öar”, ”öken”) och närhet till aktivitet (”surfing”, ”nära pisten”, ”professionella kök”).

– Sättet människor reser på har för alltid förändrats. Därför introducerar vi årtiondets största förändring på Airbnb, säger företagets grundare Brian Chesky.

3 exempel på udda boenden

Marockansk riad

Marocko kryllar av traditionella riader som du kan bo i. En riad karakteriseras av sin lummiga innergård ofta bestående av fontän i mitten omgiven av vacker mosaik, blommor och träd. Den här drömmen hittar du i den marockanska staden Fès.

Marockansk riad i staden Fès. Foto: Airbnb.

Sydkoreansk surfare

Sov i en husbil på en sydkoreansk sandstrand! Den här husbilen står på stranden Gwakji på ön Jeju. Stranden ska dessutom vara optimal för nybörjare på surfing.

Sov som en sydkoreansk surfare. Foto: Airbnb.

Brittisk herde

Den som väljer kategorin ”shepherd’s hut” hittar många mysiga stugor omgiven av brittisk grönska. Den här stugan tillhör en alpackagård och ligger i en liten by nära den skotska gränsen.

Bo i en fåraherdes stuga i brittisk grönska. Foto: Airbnb.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-06-03
NyhetHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen