Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Så vill Amsterdam bli av med budgetresenärer

Amsterdam vill ha fler turister som spenderar mycket och färre budgetresenärer. Därför föreslår beslutsfattare i staden en höjning av turistskatten.

Text: Johanna Jackson • 2017-09-14 Uppdaterad 2021-06-23

Hade du tänkt boka en resa till Amsterdam inom en snar framtid? Kanske lockas du som miljontals andra turister av stadens plånboksvänliga priser, vandrarhem, vackra kanaler och trevliga promenadstråk? Snart kan du behöva öka din budget – och det ganska rejält – för att göra resan verklig. 

2016 besöktes “Nordens Venedig” av hela 17 miljoner turister. Och stadens popularitet förväntas bara att öka. Under de kommande åren uppskattar man att besöksantalet uppgår till hela 23 miljoner turister om året, enligt den nederländska tidningen Het Parool. 

För att hantera den växande turismen, men också för att locka till sig en viss typ av turister, föreslår myndigheter nu en ökning av skatten. 

I dagsläget betalar besökare till weekendpärlan fem procent av kostnaden på sitt boende i turistskatt. Men om myndigheterna får som de vill kommer alla turister att betala ytterligare 10 euro, motsvarande 95 kronor, per natt. 

“Vi behöver fler människor som faktiskt spenderar pengar i staden,” säger finansministern Udo Kock till Het Parool, enligt The Guardian och fortsätter:

“Vi föredrar människor som stannar ett par nätter, besöker museer och äter överdådiga måltider på restauranger, framför människor som kommer över för en helg, äter falafel och ränner runt i Red Light District.”

6 dagsutflykter från Amsterdam

Amsterdams bästa hotell


Text: Johanna Jackson • 2017-09-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top