Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Bebis föddes på flyget – får gratis resor resten av livet

När Jet Airwaysplanet befann sig halvvägs mot den indiska Kochi fick mamman plötsligt värkar. Strax därefter fanns det ytterligare en passagerare ombord – en liten nyfödd pojke. Nu har flygbolaget tilldelat den nyfödda gratis flygresor för resten av livet.

Text: Johanna Jackson • 2017-06-20 Uppdaterad 2021-06-23

Planet var på väg från Dammam i Saudiarabien till Kochi i Indien. Men mitt uppe i luften på 10 000 meters höjd satte kvinnans förlossningsarbete igång. Kaptenen beslutade därför att gå ner för en oplanerad landning i Mumbai.   

Men innan planet hade hunnit landa på marken hade en liten pojke kommit till världen. Tack och lov fanns det en utbildad sjuksköterska ombord och förlossningen gick bra. Till BBC berättar Jet Airways, som är Indiens näst största flygbolag, att både mamma och bebis mår bra.  

Det är inte första gången som en bebis som blivit född i luften får gratis flygresor av flygbolaget. 2016 föddes en liten flicka som fick namnet Haven ombord på ett Cebu Pacific Air-plan på väg mot Manila. Haven och hennes familj fick då en miljon flygpoäng att använda hos flygbolaget.

Den lilla pojken som föddes ombord på Jet Airways-planet var däremot den första i Jet Airways historia. Hans välkomstpresent? Obegränsade flygresor! 

 

8 misstag att undvika när du flyger

Därför måste fönsterluckorna i planet vara uppe när man landar och lyfter

Här är årets mest anmälda flygbolag


Text: Johanna Jackson • 2017-06-20
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top