Annons
Annons
Cebu Pacific Air är ett lågprisflygbolag baserat i Filippinerna. Foto: Istock.

Cebu Pacific Air är ett lågprisflygbolag baserat i Filippinerna. Foto: Istock.

Nyhet

Flyg: Föddes i planet – fick 1 miljon flygpoäng

Fem timmar in på flygningen med Cebu Pacific Air mot Filippinerna fick gravida Missy Berberabe Umandal värkar. Strax därefter föddes en liten flicka som nu har tilldelas nästan obegränsat med resor med flygbolaget under resten av livet.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-18 Uppdaterad 2021-06-23

Missy Berberade Umandal bebis var egentligen beräknad till oktober men den 14 augusti bestämde sig det lilla livet för att det ville ut. Det hela inträffade när Missy skulle flyga från Dubai till Manila, Filippinerna, en flygresa som under vanliga förhållanden tar cirka 9 timmar.

Men efter ungefär halva flygtiden satte förlossningen igång. Som tur var befann sig två sjuksköterskor ombord och en flicka, som gavs namnet Haven föddes, skriver Business Insider.

Flyg: Föddes i planet – fick 1 miljon flygpoäng
Modern och det nyfödda barnet. Foto: Facebook/privat.

Flygsköterskorna tvättade den nyfödda i mineralvatten och en av passagerarna delade med sig av extra bebiskläder. Eftersom flickan föddes för tidigt omdirigerades planet för säkerhets skull till den indiska staden Hyderabad där mor och dotter kunde tittas till av sjukvårdare.

Det var den första gången som en bebis blev född ombord på ett av Cebu Pacific Airs flygplan. För att fira detta gav man flickan en födelsedagspresent som heter duga – 1 miljoner flygpoäng utan utgångsdatum. Poängen kan dessutom användas av bebisens familjemedlemmar, så vi kan gissa att det blir många härliga familjesemestrar för lilla Haven i framtiden.

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler artiklar om resor i ditt flöde. 

Föddes på planet – döps efter flygbolaget

Håll i hatten – nu finns det en motordriven resväska som du kan åka på

Hon tvingades åka ensam på sin bröllopsresa – tog klockren bildserie som svar

Filippinerna – 5 favoriter i öparadiset Palawan


Text: Johanna Jackson • 2016-08-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top