Annons
Annons

885090.jpg

Nyhet

Jul- och nyårsflyg billigare än någonsin

Det har aldrig varit billigare att åka på långresa med reguljärflyg under jul- och nyårsveckorna, enligt en ny flygprisundersökning.

Text: Per J Andersson • 2013-11-26 Uppdaterad 2021-06-23

Planerar du att fira jul och nyår utomlands kan du i år komma billigare undan än någonsin förr. Det har nämligen aldrig tidigare varit billigare än det är i år, enligt 56:e utgåvan av Svenskt Flygprisindex. Visst klättrar biljettpriserna uppåt under den ultrakorta högsäsongen runt jul och nyår, men prisnivån är ändå den lägsta sedan bottenrekordet 2009.

 
Genomsnittet på de lägsta biljettpriserna från Arlanda till tio utvalda interkontinentala destinationer har sjunkit med 14 procent sedan 2009, medan priserna från Landvetter har fallit med 7 procent. Flygprisindex, som görs av flygsökmotorn Travelmarket, undersöker varje månad biljettpriserna till tio utvalda interkontinentala och europeiska destinationer, och den senaste prisanalysen har sin utgångspunkt i avresevecka 51 (16-22 december).
 

Genomsnittspris 2009-2013 för interkontinental flygresa under vecka 51:

Jul- och nyårsflyg billigare än någonsin

 
Det är bland annat Finnair som har skickat priserna i botten till New York och Tokyo, medan Norwegian erbjuder de billigaste biljetterna någonsin till Dubai. En tur och returbiljett till Tokyo kostar 6 490 kronor, medan en tripp till New York kan låta sig göras för bara 4 345 kronor. Vill du besöka det arabiska ökenemiratet Dubai över jul- och nyår kommer du undan med 3 824 kronor.
 
– Det är några destinationer dit det är markant billigare att flyga än vad som är normalt fÙ�r denna årstiden, men generellt ser vi ett prisfall över hela utbudet. Det ligger också i linje med den tendens som marknaden har upplevt under större delen av hösten. Det är fortfarande överkapacitet och hård konkurrens som pressar priserna, säger Ole Stouby, VD på Travelmarket, enligt ett pressmeddelande.

Text: Per J Andersson • 2013-11-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top