Hanna Powell var på en semesterresa i Grekland med sina vänner där hon tros ha drabbats av metanolförgiftning. Foto: Privat.

Hanna Powell var på en semesterresa i Grekland med sina vänner där hon tros ha drabbats av metanolförgiftning. Foto: Privat.

Nyhet

Blev blind efter partynatt på Zakynthos

Den brittiska turisten Hannah Powells semesterresa till Grekland slutade i en mardröm. När hon vaknade upp efter en utekväll på den populära partyorten Laganas förra veckan kunde hon inte längre se.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-08

Efter en utekväll på Laganas, Zakynthos drabbades Hanna Powell, 20, av alkoholförgiftning som ledde till njursvikt och förlorad syn.

För tillfället ligger hon inlagd på intensivvården på universitetssjukhuset i Patras. Hon förflyttades hit från Zakynthos för sju dagar sen. Enligt brittiska Daily Mail ska hon vara på bättringsvägen, men läkarna vet ännu inte om hennes syn och njurar kommer att återhämta sig.  

Hannah hade vid dagen av sitt insjuknande varit ute med sina vänner på kustorten Laganas, som är populär bland ungdomar och studenter. Efter kvällen ska hon ha sovit i 48 timmar och när hon vaknade upp kunde hon inte längre se.

Blev blind efter partynatt på Zakynthos
En av många barer på Laganas välbesökta bargata. Foto: Istock.

Hennes föräldrar har flugit till Grekland för att vara vid sin dotters sida. Enligt uppgifter som de har fått från den lokala polisen misstänker man att Hannah har drabbats av en metanolförgiftning efter att ha druckit drinkar spetsade med hembränd sprit. Det enligt brittiska The Sun.

Drinkar som spetsas med dålig sprit är ett växande problem i de södra delarna av Medelhavet, enligt Daily Mail.   

Det är oklart hur stort problemet är och hur många som drabbas, men enligt nyhetssajten Greek Reporter tros problemet vara särskilt utspritt på orter som attraherar en stor andel unga turister. 

Svenske Johan, 28, dog av dålig sprit på populär bar i Sydostasien

Turister i Thailand varnas för maneter

Indonesien kan förbjuda alkohol


Text: Johanna Jackson • 2016-09-08
Nyhet

Scroll to Top