Annons
Annons
"Blocket Resor" vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande. Foto: Blocket

"Blocket Resor" vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande. Foto: Blocket

Nyhet

Blocket utmanar resebranschen – lanserar Blocket Resor

Marknadsplatsen Blocket börjar med två nya affärsområden i vår – ett av dem är Blocket Resor, som ska utforska intresset för klimatmedvetna val vid flygbokning. – Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna, säger Blockets vd Pernilla Nissler, i ett pressmeddelande.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-24 Uppdaterad 2021-06-23

Blocket startade år 1996 och är idag Sveriges största marknadsplats på nätet. På sajten, som har cirka 5 miljoner besökare i veckan, kan man hitta alltifrån bilar och möbler till bostäder och jobb. Och under våren kommer två nya affärsområden lanseras – Blocket Resor och Blocket Utbildning. 

– Vi vill att ännu fler svenskar ska använda Blocket, oftare och till fler ändamål. Blocket har redan en mycket stark position som en av landets största sajter och nu ska vi utforska vad den potentialen innebär och hur vi kan förstärka vår positiva kraft i samhället, säger Pernilla Nissler.

Blocket Resor har sitt ursprung från den norska systersajten FINN.no, där FINN Reise vuxit till att bli Norges största sökmotor för flygresor. För den svenska marknaden har man byggt ny funktionalitet för att inte bara mäta intresset för resor, utan även för klimatmedvetna val. Här finns filtrering för flygresor med minst utsläpp, en guide för alternativa färdmedel, redaktionellt innehåll på temat resor och miljö, samt möjlighet att klimatkompensera resan.

– Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna. Att synliggöra resors klimatpåverkan är inte lösningen på klimatkrisen, men kunskap är ett viktigt första steg mot fler medvetna och hållbara val. Målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel, exempelvis buss och tåg, i tjänsten, säger Pernilla Nissler.

Det här är Blocket Resor

  • Inrikes- och utrikesresor inom flyg.
  • Tydlig redovisning av koldioxidutsläpp per resa.
  • Möjlighet att filtrera på flygresor med minst koldioxidutsläpp.
  • Möjlighet att klimatkompensera genom GoClimateNeutral
  • Redaktionellt innehåll med tips och råd, guider och inspirerande artiklar.
  • Under året kommer även hyrbil och hotell adderas.

Resebarometern 2019: Därför reser vi mindre

Ny häftig turistattraktion bland trädtopparna i Danmark

Det här blir den djupaste poolen i världen

Berlin – 25 sköna tips för cityresan


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen