Annons
Annons
Charterbolaget Apollo slutar med elefantridningsutflykter. Foto: Thinkstock

Charterbolaget Apollo slutar med elefantridningsutflykter. Foto: Thinkstock

Nyhet

Charterbolag slutar med elefantutflykter

Elefantridning är ofta plågsamt för elefanten. Som första nordiska charterarrangör tar charterbolaget Apollo därför bort elefantutflykter från programmet.

Text: Per J Andersson • 2014-12-08 Uppdaterad 2014-12-08

Elefantridning, vandra med lejon, simma med delfiner är aktiviteter som många resenärer gör för att de älskar djur. Paradoxalt nog bidrar vi därmed till djurplågeri.

– Sorgligt nog inser inte många turister att djurunderhållning är djurplågeri. Sanningen är att “en gång i livet” för dem innebär ett livslångt lidande för djuren, sa Mike Baker som är chef för den globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection tidigare i höstas.

Apollo har tagit larmet på allvar och nu tagit bort de 16 elefantutflykter som man har haft i sina program. De som finns kvar är utflykter där man ser elefanter i sin naturliga miljö. Apollos elefantridningsförbud är första steget på ett mer långsiktigt samarbete med World Animal Protection.

– Det finns inget som upprör våra gästers känslor så mycket som när barn eller djur far illa. De senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på djurvänliga utflykter. Därför tar vi nu det här steget, säger Kajsa Moström på Apollo enligt ett pressmeddelande.

Under 2015 tar Apollo ytterligare steg mot att blir en arrangör av hållbara utflykter genom att göra ytterligare förändringar i programmet.  Tanken är att utflykterna ska ersätta med hållbara alternativ. Arbetet med att identifiera sådana utflyktsalternativ har inletts.

– Vi är väldigt glada att Apollo väljer att ta det här steget och blir den första djurvänliga charterarrangören i Norden. De visar att de inte vill stödja aktiviteter där djur far illa och tar därmed ansvar för en djurvänlig turism, säger Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige.


Läs också:

Rid en elefant – bidra till djurplågeri


Text: Per J Andersson • 2014-12-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top