Annons
Annons
Halong Bay, Vietnam. Foto: Alex Stoen/Getty Images

Halong Bay, Vietnam. Foto: Alex Stoen/Getty Images

Nyhet

Hit ska du åka för att få mest resa för pengarna

Under det senaste året har den svenska kronan haft en negativ utveckling mot många av de större turistvalutorna. Men det finns resmål där det har blivit billigare att semestra – Island, Turkiet och Albanien är exempel på länder som ger mycket för pengarna, enligt Ticket.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-19 Uppdaterad 2021-06-23

Den senaste tiden har den svenska valutan försämrats mot många andra länders valutor, vilket har bidragit till att det blivit dyrare att semestra i flera populära länder. Det gäller dock inte alla resmål. I länder som Turkiet, Sydafrika, Island, Brasilien och Ukraina är den svenska kronan starkare än tidigare. 

– Den turkiska liran är en valuta som den svenska kronan har stått sig bra emot. I kombination med ett ofta mycket fördelaktigt prisläge på många platser runt om i landet är Turkiet ett av de resmål där man får absolut mest resa för pengarna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande. 

Hit ska du åka för att få mest resa för pengarna
Island är ett av de mest prisvärda resmålen just nu. Foto: Christoph Wagner/Getty Images

Två andra länder som ger mycket resa för pengarna är Albanien och Montenegro. Om man vill resa längre bort än så är Thailand, Indien och Vietnam länder värda att sikta in sig på – för även om valutan i dessa länder har blivit något dyrare mot den svenska kronan så är prisläget i dessa länder lågt och biljettpriserna är billiga.

– Det finns flera faktorer som spelar in om man är ute efter en prisvärd resa. Det enda handlar om valutakursen, som främst påverkar hur stor budgeten väl på resmålet bör vara. Det andra handlar snarare om hur pass fördelaktigt prisläget i landet är i kombination med priserna på själva flygresan, säger Katarina Daniels.

Norge bästa resmålet 2019, enligt Vagabond

Nya resekonceptet: Låt ödet bestämma vart du ska

Jungfruliga öar i Karibien


Text: Linnéa Axelsson • 2019-03-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top