Annons
Annons
Drygt hälften erkänner att de någon gång stulit med något hem från hotellet. Foto: Gettyimages.

Drygt hälften erkänner att de någon gång stulit med något hem från hotellet. Foto: Gettyimages.

Nyhet

Det här snor vi med oss från hotellrummet

Shampo, portionskaffe, morgonrock – ja till och med receptionsklockan kan åka ned i resväskan när vi checkar ut från hotellrummet. Hotellsajten hotels.com har undersökt svenska resenärers tjuvaktighet. Hela 54% erkänner att de stulit minst ett föremål från hotellrummet.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-03-25 Uppdaterad 2021-09-15

Av de drygt hälften (54%) av svenska resenärer som låtit något ur hotellrummet följa med hem i resväskan, är det bara 17% som känner sig skyldiga efteråt. En fjärdedel (26%) anser till och med att det är normalt att plocka med sig ett föremål eller två. Och 5% säger sig leva på adrenalinkickarna som det ger att fylla fickorna med croissanter från buffén innan de checkar ut.

Så – vad är det då vi tar med oss innan vi checkar ut? 

8 saker vi tar med oss från hotellet

1. Toalettartiklar

Absolut populärast är att ta med sig de små förpackningarna av toalettartiklar som finns på hotellrummet. 65% av de som tar med sig något från hotellet tar med sig just shampo, balsam och den lilla tvålen.

Det här snor vi med oss från hotellrummet
Mest populärt är att ta med sig toalettartiklar – 65% av de som tar med sig något från hotellrummet tar just det. Foto: Gettyimages.

2. Portionspåsar med te, kaffe och socker

De är små och praktiska, de där portionspåsarna. Nästan var fjärde (24%) har svarat att de väljer att packa på sig portionspåsarna med kaffe, te och socker från hotellrummet.

3. Tofflor

Att strosa runt i hotelltofflor ger många en känsla av lyx och semester. 16% nöjer sig inte med att bara göra det på hotellet utan checkar ut med hotelltofflorna i bagaget. 

4. Morgonrock

De är mjuka och fluffiga. Så mjuka och fluffiga att 10% inte kan motstå en riktig hotellmorgonrock utan väljer att stoppa ned den i väskan innan de checkar ut.

Det här snor vi med oss från hotellrummet
10% kan inte motstå hotellmorgonrocken utan tar med sig den hem. Foto: Gettyimages.

5. TV

Tofflor och toalettartiklar går kanske att förstå, men hur lyckas man få med sig hela tv:n utan att bli upptäckt? Det vet de 4% som faktiskt checkat ut med hela tv:n.

6. Tallrikar och bestick

Är det möjligtvis som picknickredskap? Oavsett anledning så väljer 3% att fylla väskan med tallrikar och bestick från hotellet.

7. Receptionsklockan

Exakt vad den ska användas till där hemma förtäljer inte undersökningen, men 2% av de som tar med sig något från hotellet väljer alltså receptionsklockan.

Det här snor vi med oss från hotellrummet
Sugen på en receptionsklocka? Det var åtminstone de 2% som tog med den hem. Foto: Gettyimages.

8. Kaffebryggare och vattenkokare

Sist men verkligen inte minst. 1% gör plats för kaffebryggaren eller vattenkokaren i sitt bagage. Är det kanske här de där extra stora resväskorna fyller sin funktion?

Om undersökningen

Undersökningen har på uppdrag av Hotels.com genomförts av One Poll, 1–3 mars 2021, med 4500 respondenter i Italien, Frankrike, Sverige, Danmark, Finland och Norge.


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-03-25
NyhetHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen