Annons
Annons

Netflix nya dokumentär tar dig med till Asiens metropolen på natten. Foto: Netflix

Nyhet

Det pulserande nattlivet i Asiens metropoler

Tokyo, Seoul, Bangkok och Taipei är fyra av sex asiatiska metropoler där natten är någonting väldigt speciellt. I en ny dokumentär tar vi del av festen, kulturen och människorna som är vakna.

Text: Helle Kikerpuu & Karin Wimark • 2022-03-04 Uppdaterad 2022-03-04

Luta dig tillbaka och följ med på en fartfylld resa till sex ikoniska metropoler i östra Asien. Dokumentären Midnight Asia på Netflix utforskar det pulserande nattlivet med fokus på musik, konst, mat och dryck och ger en inblick i lokalbornas liv. I sex separata avsnitt får vi bland annat träffa en 80-årig DJ i Tokyo, kvinnliga bartenders i Mumbai och gå på underground-club i Bangkok.

Kolla in trailern

3 nattliga nöjen i Tokyo

Tokyo från ovan

När skymningen faller förvandlas den vidsträckta metropolen till en stad upplyst av neonskyltar, miljontals fönster och blinkande lampor. Många observationsdäck i torn och höga byggnader öppnar till runt 22:00 vilket ger fantastiska vyer. Rekommenderade observationsdäck är bland annat Tokyo Skytree, Tokyo Tower, Tokyo Metropolitan Government Building och Sunshine 60 i Ikebukuro.

Det finns också en mängd restauranger och barer belägna högt upp med fantastiska utsikter. Speciellt i hotell. Den mest kända är kanske NewYork Bar and Grill på Park Hyatt i Shinjuku där Sofia Coppolas lågintensiva Tokyohommage Lost in Translation spelades in.

Karaoke är ett måste

Att sjunga karaoke är nästan ett måste för den som besöker Japan. Det finns ingen mer folklig kulturutövning än det. Så hyr ett rum åt gänget, beställ upp några drinkar och scrolla fram låtarna. Karaoke Kan är en av de mest populära och kända kedjorna och man känner igen ställena på de ljusblå skyltarna med röd text. Karaoke Kan i Shibuya är en av de mest kända eftersom karaokescenen från filmen Lost in Translation spelades in här. Karaoke Kan Roppongi är populär bland turister eftersom den ligger i just Roppongi – stadsdelen med flesta turistvänliga barer, klubbar och restauranger.

Festa hela natten lång

Shinjuku, Shibuya, Ginza och Roppongi är de vanligaste och mest populära områdena för klubbar och barer. Trots att det finns alla möjliga ställen i alla stadsdelarna är det överlag en stor skillnad på utelivet mellan dem. Shibuyas uteliv är väldigt populär bland yngre medan Ginza är lite mer sofistikerat och därav dyrare. Roppongi är känd för att vara turistvänligt, klubbarna är välkända och det är fler som talar engelska.


Text: Helle Kikerpuu & Karin Wimark • 2022-03-04
NyhetKonst och kultur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen