Annons
Annons
Fyra personer som vandrar

Vandringsvänliga prylar för vårens äventyr! Foto: GettyImages

Nyhet

Det våras för vandring – 9 prylar för en skönare tur

Vare sig man är en van eller oerfaren vandrare är det absolut lättare att ta sig fram när man har rätt prylar – vi listar 9 nyheter som kan vara av intresse inför årets vandringsresor.

Text: Emma V Larsson • 2023-02-09 Uppdaterad 2023-02-09

1. Mångsidig klassiker

Beta SV Jacket är en av Arc’teryx mest ikoniska modeller, som nu kommit i en upp­ daterad version. Det är en mångsidig och slit­ stark skaljacka som fixar allt från svampskog till skidåkning. 6 999 kronor, outnorth.se.

2. Lätta, torra fötter

Nya kängan Haze Mid Biosole GTX från Icebug kan du lita på i vårskogen. Den är vat­tentät och lätt, med en yttersula i 62 procent naturgummi. 1 999 kronor, icebug.se.

3. Strumpor för äventyr

Vandringsstrumpan 5005 Sunset Ledge från Darn Tough har inte bara ett drömmigt motiv, den är stickad i mjuk merinoull och förstärkt i häl och tå samt har ett elastiskt stöd runt foten. 280 kronor, addnature.com.

4. Sötaste regnskyddet

En slitstark och vattentät (och himla gullig) skogshatt är ett måste om du är på tur med en mindre äventyrare. Vasa från Kuling är en regnhatt tillverkad i återvunnet material. 249 kronor, babyshop.se.

5. Lär dig mer om skogen

Boken Nyfiken på skog, av biologen Sofia Lilja, tar dig med på en upptäcktsfärd bland träden. Förkovra dig i frågor som ”kan träd frysa?” och ”varför är tallbarren olika långa?”. Votum förlag. 222 kronor, adlibris.com.

6. Behändig allroundkniv

Friluftskniven Morakniv Companion är just vad det låter som – en bra kompis att ha i skogen. Det ergonomiska skaftet av polymer har ett mjukt grepp, fingerskydd och ett 2,5 milli­ meter tjockt blad av återvunnet rostfritt stål. Under hösten kom det in nya färger, bland annat fina dalaröd. 149 kronor, morakniv.se.

7. Höstens favoritbyxa

Populära vandringsbyxan Makke från Lund­hags är tillverkad i en materialmix som gör den både följsam och slitstark. Med smal silhuett och låg vikt är den mångas favorit. Spana in dammodellen i nya färgen rust/seaweed. 2 500 kronor, lundhags.com.

8. Den lilla kåsan

Nya Kupilka 12 rymmer 1,2 dl varm choklad eller soppa och är således perfekt som bar­nets första egna kåsa – eller för den vuxna som vill klämma en dubbel espresso på turen. Den är tillverkad i Kupilkas eget biomaterial, en komposit av hälften träfiber och hälften plast. 140 kronor, outnorth.se.

9. Grönare ryggsäck

Osprey har laborerat med sin klassiska rygg­säck Talon, som i begränsad upplaga tillförts hållbara och återvunna material. Talon Earth 22 är samma sköna och funktionella tur­ kompis som sina föregångare men nu också Bluesign­certifierad. 1,1 kilo, 1 800 kronor, ospreyeurope.com.


Text: Emma V Larsson • 2023-02-09
NyhetVandring

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top