Annons
Annons
Foto: Kleindienst Group

Foto: Kleindienst Group

Nyhet

Dubai planerar lyxig kopia av Venedig

En flytande lyxresort som efterliknar kanalstaden Venedig ska byggas utanför Dubai. Det femstjärniga hotellet kommer att vara komplett med gondoler och undervattensrestauranger och förväntas bli klart 2020.

Text: Johanna Jackson • 2017-09-15 Uppdaterad 2021-06-23

Mellanösterns Las Vegas är som en hall of fame av konstgjorda miljöer och artificiella världar. Så att hotellet – som är som ett slags minatyr-Venedig – byggs i Dubai är kanske föga överraskande. Planen är att börja bygga 2018 och ta emot de första gästerna två år senare, samma år som världens högsta byggnad ”The Tower” beräknas bli klar. 

Dubai planerar lyxig kopia av Venedig
Foto: Kleindienst Group

Venedig-resorten har designats av Kleindienst Group och ska ligga i den konstgjorda ögruppen The World. Megaprojektet som formar en världsatlas ligger fyra kilometer utanför Dubais kust och har dessutom en Sverige-ö med lyxvillor vars tak liknar uppochner-vända vikingaskepp.

Som vanligt i Dubai har man inte sparat på lyxen. Det flytande hotellet kommer ha fyra våningar, 12 restauranger och barer samt en kopia av det berÙ�mda torget Markusplatsen.

Dubai planerar lyxig kopia av Venedig
Foto: Kleindienst Group

Här ska 3 000 gäster kunna vistas samtidigt utspridda på 414 villor som kommer ligga både över och under vattenytan. Förutom venetiansk stil kommer gäster även kunna ta del av en rad festivaler i stadens anda. Därutöver kommer flytande stränder och artificiella korallrev som är tänkt att locka till sig marindjur placeras ut runt resorten.

Enligt The Telegraph beräknas hotellet ha en livslängd på över 100 år. Vilket gör att det kanske kommer existera längre än staden det inspirerades av eftersom Venedig hotas av översvämningar. 

Drömlyan? Kolla in de flytande lyxvillorna utanför Dubai

8 platser att besöka innan det är för sent

Video: Dubai först i världen med taxi-drönare

Dubai: 8 måsten i lyxmetropolen

Dubai ska bygga världens högsta skyskrapa – igen


Text: Johanna Jackson • 2017-09-15
NyhetDubai

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen