Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Nyhet

Här öppnar Europas första reservat för cirkuselefanter

I sommar öppnar Europas första elefantreservat i Frankrike. Här är det tänkt att djur som tidigare tvingats uppträda på cirkusar ska ges en fristad.

Text: Johanna Jackson • 2018-06-20 Uppdaterad 2021-06-23

Det nya reservatet Elephant Haven kommer att drivas av en förening med samma namn och World Animal Protection, skriver Expressen. Den första delen är tänkt att öppna redan i sommar, men bygget planeras bli klart i sin helhet 2020. Här ska bjässarna kunna leva ut resten av sina liv och åldras med värde. 

– Det finns ingen plats för elefanter att gå i pension i Europa och vi är så nöjda över att vi ger dem en tillflyktsort, säger Tony Verhulst, medgrundare av Elephant Haven, enligt Washington Post.

Reservatet som ligger i centrala Frankrike, drygt tre timmar nordöst om Bordeaux kommer så småningom ta emot ett begränsat antal besökare, som kommer få bevittna djuren på säkert avstånd. 

Idag lever över 100 elefanter i fångenskap på europeiska cirkusar. Nyligen blev det klart att Sverige inför ett förbud mot elefanter och sjölejon på cirkusar, som träder i kraft i april 2019. Ytterligare 14 europeiska länder har, eller kommer införa, liknande förbud. 

Granskning avslöjar – djur plågas på populära semesterön

Lista: Här är researrangörerna i Sverige som är elefantvänliga

Bland karga klippor och mjuka stränder på Iraklia


Text: Johanna Jackson • 2018-06-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen