Annons
Annons

1410920.jpg

Nyhet

Finnair testar teknik för ansiktsigenkänning

I maj ska det finska flygbolaget Finnair testa incheckning via ansiktsigenkänning på Helsingfors flygplats. Försöket görs i samarbete med Finavia och Futurice och med hjälp av en app som flygbolaget utvecklat för ändamålet.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-11 Uppdaterad 2021-06-23

Under testperioden kommer företagen bakom satsningen att samla in information och utvärdera hur väl tekniken fungerar och passar in i flygplatsens befintliga system och processer.

De resenärer som deltar i testet kommer använda en testapp för att skicka in ett självporträtt till systemet. När de sedan checkar in på ett flyg använder de en speciell incheckningsdisk där igenkänningstekniken finns installerad. I samband med incheckningen kontrollerar flygplatspersonal att datorn gjort en korrekt analys. 

– Den här typen av teknik innebär en smidigare process för resenären som slipper ha̙?lla reda på boardingkort och andra papper. Testet kommer ge oss information om hur tekniken fungerar och insikt i hur det påverkar kundupplevelsen, säger Sari Nevanlinna, chef för markupplevelser på Finnair, i ett pressmeddelande. 

– När alla resehandlingar framöver är digitaliserade blir hela flygupplevelsen mer effektiv och smidig. Under fjolåret testade vi motsvarande teknik vid säkerhetskontrollen för våra anställda och resultatet gjorde oss väldigt positiva, säger Heikki Koski, vice president för Finavia på Helsinki Airport.  

Turistinvasion i norsk by efter miss i Google Maps

8 saker som överraskade mig när jag reste till Japan


Text: Johanna Jackson • 2017-05-11
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen