Annons
Annons
"Sista startutrop för SK903 till New York …"

"Sista startutrop för SK903 till New York …"

Nyhet

Flygande framgång för New York

Alla vill till New York. I vilket fall är det stora äpplet den destination som ökar mest från Arlanda flygplats. I april var ökningen 29 procent jämfört med samma månad året före.

Text: Per J Andersson • 2014-05-21 Uppdaterad 2021-06-23

Flygande framgång för New York
Arlanda har många passagerare, men Kastrup har fler.

Antalet resenärer som flyger från Arlanda flygplats fortsätter att öka. I april i år flög nästan 1,9 miljoner passagerare till eller från Arlanda, en ökning med 12 procent jÙ�mfört med samma månad 2013.

Utrikesresandet mest. hela 14 procent fler resenärer jämfört med april förra året, medan inrikesresandet ökade med mer blygsamma 3 procent. De destinationer som ökar mest är New York (+29 procent) följt av Zürich (+24 procent). Största destinationen räknat i antal passagerare är fortfarande Köpenhamn, tätt följd av London.

– Behovet av snabba och säkra kommunikationer mellan Sverige och världen ökar alltjämt. Flygen är i många fall helt fullbokade och det stora resenärsunderlaget leder förhoppningsvis till att vi snart kan erbjuda ännu fler avgångar och destinationer, säger Kjell-Åke Westin på Arlanda, enligt flygpaltsens egen sajt.

Även Katsrup, Köpenhamns flygplats, märker av skandinavernas ökade reslust. I april i år ökade trafiken med nästan 13 procent jämfört med april 2013, vilket gjorde månaden till den trafikintensivaste månaden hittills i flygplatsens historia. Nästan 2,2 miljoner reste till och från den danska huvudstaden i april.

Från Köpenhamn är London vanligaste destinationen, tätt följd av Stockholm.

Läs mer

22 X New York – stor guide.
40 måsten i New York.
Spaweekend i New York.


Text: Per J Andersson • 2014-05-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top