Annons
Annons
Nyhet

Flygbolag får egen gata i Köln

Gator brukar uppkallas efter kungar, författare och andra döda superkändisar. I Tyskland tänker man nytt och har döpt en gata i Köln efter det relativt nystartade lågprisflygbolaget Germanwings.

Text: Redaktionen • 2009-08-24 Uppdaterad 2021-06-23

Flygbolag får egen gata i KölnKöln är basen för tyska lågprisflygbolaget Germanwings. Förutom 4 300 anställda på flygplatsen sysselsätter flygbolaget 80 personer på ett teletjänsteföretag i staden.

Germanwings framgångssaga har gjort stadens politiska ledning salig av tacksamhet.

Därför har de beslutat att döpa en gata med trädallé vid flygplatsen till Germanwings Strasse.
– Vi har mycket att tacka Köln för som har stöttat oss i alla år och nu dessutom ger oss en gata, kommenterar flygbolagets talesperson Thomas Winkelmann.

Germanwings är relativt nystartat. Flygbolaget startade 2002 och flyger idag till över 65 europeiska destinationer från sina fem tyska huvudflygplatser: Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart, Hamburg och Dortmund.
– Germanwings är vår största kund och vår ökning de senaste åren har en stark anknytning till flygbolagets framgångar. Vi kommer att göra vårt bästa för att försäkra oss om att vårt framgångsrika samarbete fortsätter, säger flygplatschefen Michael Garvens.
Nu väntar vi på Ryanairgatan eller O´Learys Gränd i Nyköping, där det irländska flygbolaget har sin svenska bas (Michael O´Leary är Ryanairs vd).


Text: Redaktionen • 2009-08-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top