Kastrup förbjuder mobilspelet Pokémon Go. Foto: Istock/Johanna Jackson.

Nyhet

Flygplatsen inför förbud mot Pokémon-jakt

Pokémon Go har tagit världen med storm. Spelet där man jagar virtuella monster kom nyligen till Europa och har snabbt blivit omåttligt populärt. Men flera varningar har utfärdats där man antingen förbjuder spelet eller uppmanar till försiktighet. På Kastrups flygplats har man valt att förbjuda spelet helt.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-22

Världen har Pokémon-feber och i dagarna har medier pumpat ut nyheter relaterade till spelet. Turistattraktioner som har många “Pokéstops” (platser där spelare kan samla på sig Pokémonbollar och andra virtuella tillbehör) har sett en ökning bland unga besökare och National Geographic har till och med satt ihop en lista med perfekta resmål för Pokémon-nördar, skriver Omni.

Man har dessutom kunnat läsa hur två spelare ramlat ner från en klippa, hur en annan hittade en död människa när hon spelade och hur Bosnien varnar spelare för områden där landminor kan finnas kvar. Även Trafikverket gått ut med en varning till spelare att hålla sig borta från järnvägar och biltrafiken, efter att vårdslöshet har noterats.

Flygplatsen inför förbud mot Pokémon-jakt
Kastrup Airport. Foto: Istock.

Nu sätter Kastrup flygplats stopp för spelet. Förbudet har införts efter att en person blivit påkommen med att köra bil på airside på jakt efter monstren skriver Ekstrabladet.dk. Airside är området bakom säkerhetskontrollerna och inkluderar bland annat landningsbanor och gater.

“Ingen olycka skedde den här gången, men utöver att det är förbjudet att använda mobilen när man kör enligt lag, så skall det också preciseras att jakt, även till fots inte får ske på flygplatsområdet”, lyder flygplatsens varning. 

Gilla Vagabond på Facebook för fler resenyheter i ditt flöde.

Ville slippa avgiften för väskan – här är hans knep

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscooter

5 nya appar som förenklar resan

Fem sätt att lura till dig gratis wi-fi på flygplatsen


Text: Johanna Jackson • 2016-07-22
Nyhet

Scroll to Top