1134962.jpg

Nyhet

Goda nyheter: Nu stoppar charterbolagen elefantridning på sina resor

Äntligen ett slut på lidandet för elefanter och andra djur som används i shower på populära turistresmål.

Text: • 2015-10-13

Sveriges tre ledande researrangörer Apollo, Fridtidsresor och Ving, har tillsammans beslutat sig för att stoppa elefantridning och andra djurshower som aktivitet på sina resmål. Anledningen är hänsyn till djuren som utsätts för onödigt lidande vid den hårda träningen till dessa aktiviteter. Beslutet kommer efter påtryckningar från flera djurrättsorganisationer.

– De har nu antingen redan tagit bort all elefantridning och alla sådana utflykter eller kommer påbörja en utfasning av de här utflykterna. Det kommer förhoppningsvis även ge ringar på vattnet till övriga reseföretag, säger Elisabeth Tjärnström från World Animal Protection till Sveriges Radio.

Även organisaionen Djurens Rätt är mycket glada över beslutet och tycker att det är ett positivt steg från researrangörernas sida.
– Vi kan se att medvetenheten i den här frågan har ökat och både privatpersoner och företag ifrågasätter i allt högre grad vad som är okej att använda djur till, säger Cecilia Mille på Djurens Rätt till Expressen.

Djur drogas och misshandlas för turisternas bilder

Beslutet om Seaworlds späckhuggare får djurrättsorganisationer att jubla


Text: • 2015-10-13
NyhetDjur & natur

Scroll to Top