Annons
Annons
Skylten utanför Ålborg. Foto. Bigstock.

Skylten utanför Ålborg. Foto. Bigstock.

Nyhet

Här är flygplatsen som har infört en ”kyss-avgift”

Flygplatsen i Glasgow blir den senaste i en rad flygplatser som har infört en avgift för bilister som stannar för länge vid avgångshallen – en så kallad "avskedskyss-avgift".

Text: Johanna Jackson • 2017-01-31 Uppdaterad 2021-06-23

Kostnaden är på 2 pund, eller motsvarande 25 kronor, och gäller för bilister som stannar längre än 10 minuter.

Glasgow är dock inte den första flygplatsen som inför en avgift för de som parkerar utanför avsläppsplatsen vid avgångshallarna. Till exempel har Heathrow, Gatwick, Luton och Manchester liknande regler skriver The Telegraph. 

Flygplatsen i danska Ålborg har också sett till att försöka få bukt med nära och kära som stannar för länge när de släpper av sina vänner eller familjemedlemmar vid flygplatsen med en skylt med uppmaningen ”inga kyssar på över tre minuter”.

Avgiften på Glasgow, där det sedan 2010 kostar att stanna till för upphämtningar, har mötts av kritik från personer som kallar flygplatsens initiativ för ”en komplott för att tjäna pengar”. Enligt The Telegraph har en protestlista skrivits under av över 600 personer. 

Flygplatsen menar dock att avgiften har tillkommit för att motverka trafikstockningar och för att minska bilåkande så att fler personer i stället åker kommunalt. 

10 romantiska sommarresor

Veckans bisarraste foto? Saudisk prins tog med sig 80 jaktfalkar in i flygplanskabinen

24 timmar i Glasgow

Nya lagförslaget i semesterparadiset: Fängelse för ogifta turister som delar rum


Text: Johanna Jackson • 2017-01-31
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen