1390651.jpg
Nu är den här: Ölen som är gjord för att smaka bra i luften
Det Hongkong-baserade flygbolaget Cathay Pacific har designat en öl som ska smaka bättre i luften.
Att våra smaklökar förändras uppe på marschhöjd är vetenskapligt bevisat. Så att många upplever att mat och dryck smakar annorlunda när man flyger är därför inte så konstigt.
Nu har världens tredje största flygbolag tagit fram en ölsort som är helt anpassad för luften. Ölen – Betsy Beer – är döpt efter Cathay Pacifics första flygplan, ett Douglas DC-3-plan med smeknamnet Betsy, och enligt Cathay är ölen den första någonsin som har bryggts specifikt för att avnjutas på höga höjder.
”Vi vet att smaksinnena förändras när man flyger. På grund av detta anpassar flygbolag maten på ett antal sätt. Men ingen har någonsin försökt att förbättra smaken på öl på höga höjder”, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande enligt News.com.au.
Ölen har tagits fram med hjälp av en expertpanel och ingredienser, nivå av kolsyra och aromer har alltså tagits fram med hänsyn till förhållanden uppe i luften. Humlen kommer från Storbritannien och ölen innehåller dessutom honung och drakfrukt från Hongkong.
Betsy Beer kommer att finnas tillgänglig på första- och businessklass på flygbolagets London-rutter mellan mars och april, utvalda restauranger i Hongkong samt i Cathay Pacifics lounger på flygplatserna i Heathrow och Hongkong.
Sedan 2014 erbjuder SAS även en speciell ”flygplansöl”. Ölen som bland annat vunnit pris för ”bästa dryck ombord” av magasinet Monocle, finns i flera smaker och är framtagen i sammarbete med det danska bryggeriet Mikkeller.
Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration ditt flöde!
Det här är Asiens 10 bästa restauranger 2017
Populäraste ölsorterna i världens länder
Världens bästa ölresor – 9 turer för törstiga turister
Text: Johanna Jackson • 2017-03-01
Nyhet • Flyg • Mat och dryck