Annons
Annons
Foto: Crater of Diamond State Park.

Foto: Crater of Diamond State Park.

Nyhet

Här är parken där du kan gräva efter diamanter – och behålla de du hittar

Allt är inte guld som glimmar heter det. Och om du befinner dig på fälten i Crater of Diamonds State Park i Arkansas är det troligtvis diamanter – i genomsnitt görs två fynd om dagen.

Text: Johanna Jackson • 2015-02-20 Uppdaterad 2021-06-23

Parken i Mursfreeboro, Arkansas är enligt egen utsago den enda platsen i världen som är öppen för allmänheten och där du själv kan gräva efter ädelstenarna.

För en avgift på 8 dollar kan besökare kavla upp ärmarna och leta efter diamater på fältet som utgörs av en eroderad vulkankrater.

Här är parken där du kan gräva efter diamanter – och behålla de du hittar
Dean Filppula från Louisiana med sin diamant på 2.01 carat. Källa: Fox News.

Fältet upptäcktes först 1906 sedan dess har över 75 000 diamanter hittats i parken. I genomsnitt upptäcks 700 diamanter om året men så sent som i början av månaden gjorde en man från Louisiana ett riktigt storfynd när han hittade en gul diamant som vägde in på 2.01 carat.

Eftersom parken har varit känd så länge kan man tro att det inte finns några stora ädelstenar kvar men förra året gjorde David Andersson parkens 15:e största fynd hittills när han hittade en vit diamant på 6. 9 carat.

Förutom bruna, vita och gula diamanter kan man även hitta ametister, agater och andra mindre värdefulla mineraler. Och regeln är densamma för samtliga stenar, det du hittar är ditt!

Läs mer på: craterofdiamondsstatepark.com

Missa inte!

 


Text: Johanna Jackson • 2015-02-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen