Moskva och New York på topp tio-listan när Travel+ Leisures läsare rankar världens mest otrevligaste städer. Foto: Thinkstock.

Moskva och New York på topp tio-listan när Travel+ Leisures läsare rankar världens mest otrevligaste städer. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Här är världens otrevligaste städer

Tidningen Travel + Leisure bad sina läsare rösta fram världens ovänligaste städer. Högst upp på listan hamnar Moskva som följs åt av Atlantic City i New Jersey och Sankt Petersburg.

Text: Johanna Jackson • 2015-09-02

Ohjälpsamma invånare och ett allmänt avståndstagande från lokalbefolkningens håll är två anledningar som tros bidra till att Moskvas ossmickrande topplacering, enligt Travel + Leisure.

Det är ingen nyhet att Ryssland har ett rykte om sig att vara ogästvänlig men andra städer på listan är kanske mer överraskande och flera av världens mest älskade städer får sig en törn när resemagasinets läsare får säga sitt. 

När det kommer till listans topp 30 så finns det några länder som helt klart är överrepresenterade. Bland annat är fyra städer på listan franska och så många som varannan stad på listan är amerikansk, något som dock kan ha att göra med att majoriteten av tidningens läsare är från USA.

Även kinesiska och italienska städer, som Milano (nummer 24) och Neapel (nummer 17) nämns mer än en gång. Andra europeiska städer som hamnar på listan är Monte Carlo och Frankfurt på plats 28 och 14.

Nära 200 000 personer deltog i undersökningen och totalt 226 olika städer rankades baserat på lokalbefolkningens vänlighet.

Här är topp-10 av “världens mest otrevligaste städer”

1. Moskva, Ryssland
2. Atlantic City, New Jersey, USA
3. Sankt Petersburg, Ryssland
4. Marseille, Frankrike
5. Los Angeles, USA
6. New York, USA
7. Philadelphia, USA
8. Baltimore, USA
9. Las Vegas, USA
10. Cannes, Frankrike

Här är världens 20 bästa sevärdheter

Jamen le lite då, kära ryska turister!

Hit reste svenskarna i sommar


Text: Johanna Jackson • 2015-09-02
NyhetListorNew York

Scroll to Top