Annons
Foto: Industry Kitchen.

Foto: Industry Kitchen.

Nyhet

New Yorks dyraste pizza – kommer med täcke av 24-karats guld och kaviar

Stilton-ost, kaviar, tryfflar, foie gras – och ett täcke med 24-karats guld. Det får du om du beställer in lyxpizzan från New York-restaurangen Industry Kitchen.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-17 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Det finns ingen brist på goda pizzor i storstadsmetropolen New York, men den här pizzan tar nog förstapriset för stadens mest extravaganta.

Restaurangen som ligger i New Yorks finansdistrikt hämtade sin inspiration från den närliggande gatan Wall Street när de skapade den här hutlöst dyra skapelsen. 

Annons
New Yorks dyraste pizza – kommer med täcke av 24-karats guld och kaviar
Foto: Industry Kitchen.

Pizzan som har en prislapp på 2 000 dollar, eller cirka 17 900 kronor, görs med en deg med bläckfiskbläck och toppas sedan med stilton-ost innan den bakas på 307 grader. Sedan tillkommer några skivor fransk tryffel, lite gåslever, ett lager av bladguld, guldflingor (som om ett lager med guld inte skulle vara tillräckligt), några skopor med osetra-kaviar och ätbara blommor ­– för slutfinishen.

Enligt Thrillist har pizzan bara beställts två gånger sedan den lanserandes i november 2016, och om du känner dig sugen på att veta hur en av världens dyraste pizzor smakar, kan det vara bra att veta att du måste beställa den minst 48 timmar i förväg

Industry Kitchens pizza är dock inte den dyraste i världen, den titeln tillfaller en pizza döpt till Louis XIII skapad av den italienska kocken Renato Viola, som för tillfället håller till i Miami. För drygt 8 300 euro, eller drygt 79 000 kronor, får du njuta av en pizza som toppas med tre sorters kaviar, importerad hummer från Norge och handplockat rosa salt från Murray-floden i Australien. 

Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

20 gratisnöjen i New York

New York – guide till Brooklyns bästa mat

Här är platserna från nya Star Wars-filmen som man kan besöka i verkligheten


Text: Johanna Jackson • 2017-01-17
NyhetMat och dryckNew York
Annons

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top