Foto: www.threecamellodge.com, www.bastide-de-gordes.com, www.laresidence.co.za, www.hotelesencia.com

Nyhet

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell

På stranden, i en mysig stad eller mitt ute i vildmarken. Den brittiska sajten Condé Nast Traveller har listat världen tio bästa hotell. Det gäller dock att ha en tjockare plånbok för att boka rum. Här är hela listan.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-25

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: La Bastide de Gordes

1. La Bastide de Gordes, Luberon, Frankrike

Inte långt från Avignon, i en sluttning strax nedanför Chagall, hittar du den mysiga lilla staden Gordes. Och där ligger världens bästa hotell, enligt Condé Nast Traveller. Den stämningsfulla dimman i sluttningarna, de rustika stenhusen täckta av grön mossa och alléer med cypresser skapar en magisk utsikt från anläggningen. Trots hotellets 40 rum, tre restauranger och ett spa, finns här en speciell, intim känsla. Testa gärna sniglar med kapris och den utsöka citronkakan, som kan intas framför brasan under årets kallare perioder.

Mer om hotellet: www.bastide-de-gordes.com

Priser: Ett dubbelrum kostar från 1 600 kronor per natt.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: hotelesencia.com

2. Hotell Esencia, Playa Del Carmen, Mexico

Denna paradisiska pärla i Karibien ligger vid en kritvitstrand med kristallklart turkost vatten. Hotellet håller mycket högre klass än de andra anläggningarna på Playa Del Carmen, men samtidigt finns inget uppsnofsat skotvång utan du kan gå runt barfota om du vill. Morgonen kan du börja med lugnt yogapass för att lite senare på dagen njuta av de fantastiska margaritas som serveras.

Mer om hotellet: www.hotelesencia.com

Priser: Ett dubbelrum kostar cirka 5 985 kronor per natt.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell

3. Lake house, Daylesford, Australien

Detta franska herrgårdsinspirerade hotell ligger några timmars bilresa nordväst om Melbourne. Med tryffeljakt och varm glÙ�gg under vintermånaderna och doften av syren på sommaren kan du verkligen njuta av de olika årstiderna här. Hotellet ligger vid en vacker sjö och har 34 eleganta rum och ett spa. Ett tips är att boka en privat middag i vinkällaren, som har ett urval av över olika 10 000 flaskor.

Mer om hotellet: www.lakehouse.com.au 

Priser: Ett dubbelrum kostar från cirka 3 300 kronor.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.rosalpina.it

4. Rosa Alpina, Dolomites, Italien

Familjen Pizzinini har drivit denna lilla hotellpärla i tre generationer. Med sin extrema hjälpsamhet bli servicen till något utöver det vanliga. De tre sovrummen i penthouse-sviten har ett eget hamam och hotellets St Hubertus restaurang har en Michelin-stjärna. I den lilla byn hittar du skidåkning i världsklass och utmanande vandringsleder i Dolomiterna.

Mer om hotellet: www.rosalpina.it

Priser: Ett dubbelrum kostar från ungefär 4 680 kronor.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: mhor.net

5. Monachyle Mhor Hotel, Balquhidder, Skottland

På detta familjehotell hittar du en perfekt kombination av det enkla och coola och det påträngande romantiska, utan att det känns klyschigt. Det excentriska regerar tillsammans med känslan av lyx – och varje rum är en egen oas. Utanför hotellet syns mjuka kullar som sveper in i de mörka djupen i sjön Loch Voil.

Mer om hotellet: www.mhor.net

Priser: Ett dubbelrum kostar från 2 100 kronor per natt.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.laresidence.co.za

6. La Residence, Franschhoek, Sydafrika

Omgivet av 30 tunnland av vingårdar och oliv- och plommonodlingar, fem minuters bilfärd från byn Franschhoek i Kapprovincen hittar du La Residence, som hamnar på plats sex på Condé Nast Travellers lista. Med gigantiska indiska ljuskronor, förgyllda speglar och svartvitt marmorgolv möts du här av storslagen prakt och alla rum är olika.

Mer om hotellet: www.laresidence.co.za

Priser: Ett dubbelrum kostar från ungefär 3 820 kronor.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.fincacortesin.com

7. Finca Cortesin, Costa del Sol, Spanien

Denna herrgårdsliknande byggnad stod klar för åtta år sedan. Här är allting stort – från massiva trädörrar och oljemålningar från 1600-talet till en lång smaragdgrön pool. I hotellets spa kan du boka in en härlig behandling.

Mer om hotellet: www.fincacortesin.com


Priser: En svit här kostar runt 4 100 kronor.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.threecamellodge.com

8. Three Camel Lodge, Gobiöknen, Mongoliet

Tre år – så lång tid tog det ägaren Jalsa Ububshurow att överlägga med lokala nomader för att hitta den perfekta platsen för detta fascinerande hållbara hotell. Det är beläget nära Mongoliets fosilrika klippor Bayanzag. Här sover gästerna i mongoliska runda tält med handmålad interiör.

Mer om hotellet: www.threecamellodge.com


Priser: Ett dubbelrum med helpension kostar från 4 560 kronor.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.dedonisland.com

9. Dedon, ön Siargao, Filipinerna

Det kristallklara, turkosa vattnet, cocosnötsträden som står uppradade längs med de kritvita stränderna, den avslappnande stämningen och de härliga surfmöjligheterna har satt ön Siargo på kartan. Här gömmer sig denna hotellskatt, där varje inredningsdetalj är noga planerad. Här hittar du magnifika badrum och försiktigt väderbitna terrasser. I restaurangen kan du njuta av färskfångad fisk, samtidigt som du blickar ut över poolen och havet.

Mer om hotellet: www.dedonisland.com

Priser: Ett dubbelrum med helpension kostar från runt 8 720 kronor och då ingår både spabehandlingar och utflykter.

Hela listan: Här är världens 10 bästa hotell
Foto: www.sirenuse.it

10. Le Sirenuse, Positano, Italien

Ska du till Amalfikusten är det Le Sirenuse du ska bo på. I alla fall enligt Codé Nast Traveller. Här möts du av ett intressant klientel som diskuterar konst och litteratur. I de eleganta sovrummen känner du en svag doft från hotellets speciellt framtagna parfym och i Michelin-restaurangen La Sponda kan du njuta du av dagens fångst.

Mer om hotellet: www.sirenuse.it


Priser: Ett dubbelrum kostar från 3 420 kronor.

Källa: Condé Nast Traveller


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-25
NyhetListor

Scroll to Top