Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Holland lockar turister med ny app

Visit Holland tar hjälp av Facebookanvändare att hitta bästa tipsen.

Text: Redaktionen • 2012-08-22

Holland lockar turister med ny app

Visit Holland tar hjälp av Facebookanvändare att hitta bästa tipsen.

Slipp släpa med dig den tunga guideboken och spara vikt till ett par nya skor i väskan. Holländska turistbyrån har tillsammans med facebookfans utvecklat en app som service till turister i landet.Genom att ladda ner Visit Holland-appen får du kartor över alla större holländska städer och förteckningar över regioner, butiker, museer och andra sevärdheter direkt i mobilen. Du kan också skapa en personlig resplan. Gå då in på “Mitt Holland” och ange vilken sorts resenär du är och vad du har för budget så får du personligt anpassade tips.

Det är också möjligt att skapa en egen att-göra-lista eller boka hotellrum genom appen som dessutom har en “nära mig” funktion, som visar vad som finns i närområdet när du traskar runt i staden. När Vagabond testade appen hittade vi också andra tips på kompletterande appar som till exempel wifi-finder som är bra när man är i behov av internet.

Appen innehåller ockÙ� tips om kommande händelser i Holland. Vill du till exempel vara med om nyårsdoppet i Scheveningen eller den årliga ljusfesten i Gouda den 11 december så finns information om hur du ska bete dig.

Appen finns tillgänglig på nio språk, varav svenska och engelska är två. För tillfället finns appen endast tillgänglig för Iphone, men en androidversion beräknas finnas klar i början av 2013. Appen laddas ner på App Store (gratis). Innehållet och kartorna finns tillgängliga även off-line, för att förekomma höga roamingkostnader.

För mer information om appen, gå till http://www.holland.com


Text: Redaktionen • 2012-08-22
Nyhet

Scroll to Top