Annons
Annons

Funderar du över vart vintersemestern ska gå kan nylanserade Sharm El Sheikh i Egypten vara ett alternativ. Foto: Apollo

Afrika

Klart: Nu släpps resor till Sharm el Sheikh i Egypten

Vackra stränder, kristallklart vatten och behaglig värme. Den populära destinationen i Egypten är nu tillbaka i Apollos vinterprogram. Dessutom gör Tunisien comeback redan i sommar.

Text: Karin Wimark • 2023-06-20 Uppdaterad 2023-06-19

Den som söker ett solsäkert och varmt alternativ till vintersemestern kan nu addera Sharm el Sheikh i Egypten som ett smidigt alternativ. Nu lanserar nämligen Apollo destinationen på nytt. Sharm el Sheikh försvann ur Apollos program 2011 och sedan dess har det funnits många önskemål om att den ska komma tillbaka. Den 12 oktober startar researrangören sin första flygning, från Kastrup i Köpenhamn, tillbaka till den soliga vinterdestinationen.

Kamel i ökenområde.
I närheten av Sharm el Sheikh finns många sevärdheter, så som Sinaibergen. Foto: Getty Images

– Sharm har länge varit en av våra mest populära destinationer, och det är lätt att förstå varför. Vackra stränder, kristallklart vatten, bra hotell, och inte minst spännande sevärdheter, gör att det finns något för alla, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo i ett pressmeddelande.

Prisvärt och solsäkert

Semesterorten Sharm el Sheikhs ligger på Sinaihalvön i Egypten och har vackra sandstränder, kristallklart vatten och korellrev som lockar snorklings- och dykentusiaster från hela världen. I närheten väntar mäktiga sandstensklippor och ökenvidder men också en mängd spännande sevärdheter och kulturupplevelser – från historiska Kairo och Petra i Jordanien till Sinaiberget, eller Moses berg som det också kallas.

Gula fiskar intill rosa korallrev i havet.
Röda Havet är ett av världens mest kända dykställen. Foto: Getty Images

Ett annat stort dragplåster är vädret. Till skillnad från många andra vinterresmål har Sharm el Sheikh solgaranti och behagliga temperaturer på i genomsnitt 26 grader under hela halvåret.

– Den största fördelen med Sharm el Sheikh är de många alternativ som finns. Här kan du till exempel koppla av på ett femstjärnigt hotell utan att bränna hål i plånboken, ge dina barn en oförglömlig semesterupplevelse genom att välja ett hotell med en imponerande vattenpark och fylla dina dagar med historiska, kulturella och aktiva upplevelser och utflykter, fortsätter Krantz i pressmeddelandet.

• Från och med 12 oktober avgår Apollos paketresor till Sharm el Sheikh varje torsdag fram till den 28 mars från Kastrup flygplats.

Även Tunisien gör comeback

Den 26:e juni gör också Tunisien comeback på Apollo – en destination som erbjuder en bra kombination av sol och bad, historiska sevärdheter, Sahara-öken och majestätiska sanddyner. Det är till de två semesterorterna Sousse och Hammamet som resorna kommer att gå. Martina Krantz som är pressansvarig på Apollo säger att detta är en efterlängtad comeback.

– Tunisien erbjuder den perfekta kombinationen av sol och bad, historia, kultur och gastronomi, vilket tilltalar många. Både barnfamiljer och vuxna trivs här, och med en vänlig prisnivå och soligt klimat året runt tvivlar vi inte på att det kommer att bli en storfavorit igen.

Färgglatt hus i blått och grönt.
Tunisien lockar med stränder, kultur och historia. Foto: Apollo

• Den 26 juni går Apollos första paketresa från Arlanda till Tunisien. För närvarande varar säsongen fram till slutet av oktober, men researrangören tittar på möjligheten att kunna erbjuda destinationen året runt.

Läs också: Egypten får snabbtåg – ny tågräls mellan Medelhavet och Röda havet


Text: Karin Wimark • 2023-06-20
AfrikaNyhetRestipsFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top