En av invånarna på Koh Tachai. Foto: Istock.

Nyhet

Populär ö i Thailand stängs på obestämd tid

Ön Koh Tachai i Similans nationalpark kommer att stänga på obestämd tid. Anledningen är att det höga trycket av turister hotar områdets känsliga ekosystemen.

Text: Johanna Jackson • 2016-05-16

Koh Tachai utanför provinsen Phangnga har länge varit populärt bland dykande och snorklande turister tack vare dess vackra stränder och dess artrika korallrev. Men nu har dess popularitet gjort att myndigheterna bestämt att den ska stängas.

Enligt beräkningar klarar området att ta emot cirka 70 besökare om dagen, men ibland har väl över 1 000 personer vistats på området samtidigt, skriver Expressen och hänvisar till Bangkok Post.

Populär ö i Thailand stängs på obestämd tid
Similans nationalpark ligger norr om Phuket och utgörs av 9 av de totalt 11 Similan-öarna. Foto: Istock.

– Vi måste stänga för att låta miljöerna både på land och i havet återhämta sig utan att störas av turism innan det är för sent, säger parkchefen Tunya Netithammakul till tidningen. 

I samband med den kommande monsunperioden kommer landets samtliga marina nationalparker, med undantag för två dykplatser, att vara stängda för turister. Den 15 oktober öppnar de dock upp på nytt, men när Koh Tachai har återhämtat sig tillräckligt mycket för att ta emot turister igen är ovisst. 

Nu rivs de populära strandbarerna i Phuket

Djuriska weekendtips – 5 resmål i Europa som tar dig nära naturen

10 favoriter: Bästa dykningen i Thailand

Thailändska Koh Similan – paradisöar i Andamanhavet


Text: Johanna Jackson • 2016-05-16
Nyhet

Scroll to Top