Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nyhet

Paradisön Boracay stängs för turister

Den 26 april stängdes den populära ön i Filippinerna för turister. Anledningen är att myndigheter oroar sig för miljön. Bland annat har avloppsvatten skickats ut i havet och på vissa platser täcks den en gång vackra semesterdrömmen med högar av sopor.

Text: Johanna Jackson • 2018-04-06 Uppdaterad 2021-06-23

För några decennier sedan skulle Boracay lätt kunnats beskrivas som en perfekt paradisö. Pudermjuk sand lika vit som snö, vajande palmer och knappt några hotell. Spola fram till 1989, när öns största dragplåster White Beach utnämndes till världens bästa strand av tidningen Forbes, och saker börjar förändras. 

Numera finns både McDonalds, pannkakshus och flera 7-Elevens längs med strandpromenaden och förra året besöktes ön av nästan 2 miljoner besökare. Men nu är det alltså stopp med det, skriver SVT Nyheter och hänvisar till BBC. Beslutet oroar naturligtvis företagare på ön som försörjer sig på turism. Den filippinska regeringen har däremot lovat att kompensera dessa ekonomiskt. 

Boracay kommer stänga i etapper, men den första avstängningen kommer att vara i sex månader, enligt BBC. Om turistnäringen inte städar upp på ön och tar ett större ansvar för miljön kan turiststoppet förlängas. 

– Antingen städar ni upp eller så stänger jag ön permanent, sade Filippinernas president Rodrigo Duterte tidigare i år.

Filippinerna: 8 anledningar till att besöka härliga Malapascua


Text: Johanna Jackson • 2018-04-06
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen