Annons
Annons
Foto: Google Maps.

Foto: Google Maps.

Nyhet

Köp hus på Sardinien – för 10 spänn

Har du alltid drömt om ett semesterhus i Italien? Nu kan du fördärva en egen bostad för mindre än vad det kostar att köpa ett paket biscotti. Men det finns så klart ett motkrav...

Text: Johanna Jackson • 2018-01-30 Uppdaterad 2021-06-23

Den italienska bergsbyn Ollolai på Medelhavsön Sardinien lider av ett problem. Folk flyttar därifrån och husen förfaller. På de senaste 50 år har befolkningen krympt från 2 250 till 1 300 invånare. Det skriver DN med hänvisning till CNN. 

Nu har lokala myndigheter kommit fram med en plan i hopp om att locka nya invånare: Man rear nämligen bort de obebodda husen för småpotatis. 200 stenhuse säljs nu för så lite som en euro styck, eller ungefär 10 kronor. 

– Vår stolthet över vårt förflutna är vår styrka. Vi har alltid varit tuffa människor och kommer inte att låta vår stad dö, säger stadens borgmästare Efisio Arbau till CNN.

Det finns dock en hake. De som köper husen måste lova att renovera dem inom loppet av en treårsperiod. Något som inte bara kan bli dyrt, utan även kan innebära huvudvärk för de nya ägarna som måste navigera sig igenom den italienska – lätt ökända – byråkratin. 

Den som är intresserad att slå till kan kontakta Ollolais kommun för mer information. 

Sardinien: 24 tips som du inte vill missa innan du reser hit

Sardinien – här finns Medelhavets bästa stränder


Text: Johanna Jackson • 2018-01-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen