Annons
Annons
Hus och två höga torn i Malaysia

Goda nyheter för alla som vill resa till Malaysia. Foto: GettyImages

Nyhet

Malaysia öppnar sina gränser för turister

Efter nästan två år av strikta gränsregler öppnar Malaysia för internationella resenärer den 1 april. Några tester och krav kvarstår.

Text: • 2022-03-14 Uppdaterad 2022-03-14

När Malaysia öppnar gränserna för internationella resenärer den 1 april i år innebär det att fullt vaccinerade resenärer kan resa in utan att sitta i karantän. Istället ska man göra ett RT-PCR-test två dagar före avresan och ett antigen-test inom 24 timmar efter ankomst. Resenärer ska också ladda ner och aktivera ”MySejahtera”, landets officiella spårningsapp (från Apple App Store, Google Play Store eller Huawei AppGallery), och svara på formuläret under ”Traveller”-ikonen.

Internationella resenärer som inte är helt vaccinerade måste genomgå fem dagars karantän vid ankomst. Barn och unga i åldrarna 12 till 17 behöver inte sitta i karantän, men ska göra ett antigen-test inom 24 timmar efter ankomst. Alla resenärer behöver en sjukförsäkring som täcker Covid-19 vilket de flesta hemförsäkringar gör, men ring ditt försäkringsbolag för att vara säker.

Munskydd och distansering

Det är obligatoriskt med munskydd på offentliga platser i Malaysia och med MySejahtera-appen kommer man bli ombedd att ”checka in” på olika platser för att kunna smittspåra vid behov, särskilt i begränsade områden med stora folkmassor. Regeringen uppmuntrar även till fortsatt fysisk distansering.


Text: • 2022-03-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen