Delar av filmen som grundar sig på succémusikalen Mamma Mia spelades in på just Skiathos. Foto: Istock

Nyhet

Mest sol för pengarna – hit ska du åka

Funderar du på att boka in en solsemester är det till Medelhavet du ska styra kosan. Och den grekiska "Mamma Mia"-ön Skiathos är ett hett tips för dig som vill få ut extra mycket sol för pengarna.

Text: Annika Jeppsson • 2016-07-29

Just nu kan vi bara tacka och ta emot för det fina vädret vi har hemma i Sverige. Men för dig som ska sticka iväg utomlands finns det vissa ställen som är soligare än andra, att ha koll på. 

Skiathos har i juli haft 11 soltimmar per dag och 32 grader varmt. Dessutom har det inte kommit en enda droppe regn på den grekiska ön.

På första plats

Därför kanske det inte är så konstigt att Skiathos, där delar av filmatiseringnen av musikalen Mamma Mia spelades in, toppar listan i en ny undersökning från researreangören Ving. Där har 139 298 resenärer fått betygsätta vädret på årets semestrar fram till och med veckan 29.

– Vädret har en stor inverkan på våra gästers helhetsbetyg av sin semester. Vi svenskar är väldigt måna om vädret, både här hemma och under semestern. Och trenden är tydlig: Vill man ha det bästa sommarvädret på semestern så är det till resmålen vid östra Medelhavet man ska åka enligt våra kunder, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

På plats nummer två i undersökningen hamnade Gazipasa, som ligger vid Alanya i Turkiet, tätt följt av Lesbos i Grekland. Gran Canaria placerar sig högt och kniper plats nummer fyra på listan. 


Text: Annika Jeppsson • 2016-07-29
Nyhet

Scroll to Top