Annons
Annons

Vad sägs om en lyxmiddag i rymden för fem miljoner kronor? Det är prislappen för den som vill vara med på jungfrufärden 2025. Foto: Alchemist

Nyhet

Michelinkocken bjuder in till middag – i stratosfären

Snart kan den som är snuskigt rik äta lyxmiddag i rymden. Den danska michelinkocken Rasmus Munk bjuder in till en högtflygande middag i en koldioxidneutral rymdballong.

Text: Rasmus Blom • 2024-03-18 Uppdaterad 2024-03-18

Nej, inget aprilskämt. Danskar är av ett annat virke. Rasmus Munk är kocken bakom den tvåstjärniga Michelinkrogen Alchemist i Köpenhamn. Nu ser han stjärnor igen. Tillsammans med rymdföretaget SpaceVIP bjuder han in till världens första matupplevelse i stratosfären ombord på Neptune, världens första koldioxidneutrala rymdkapsel.

Rymdballongen Neptune är världens första koldioxidneutrala rymdkapsel. Foto: Alchemist
Från och med 2025 kommer den som söker Michelinstjärnor i rymden kunna stiga ombord på rymdballongen Neptune. Priser? Snordyrt! Foto: Alchemist

Sex utvalda gäster kommer att tas med på en sex timmar lång resa, 30 km upp i luften, i en avancerad rymdballong som beskrivs som världens mest hållbara och säkraste rymdfarkost, där gästerna kommer att få specialdesignade kläder och serveras en middagsmeny framtagen av Rasmus Munk medan de njuter av soluppgången över jordens krökning.

– Jag är så glad över att få komma i gång och arbeta med några av världens ledande vetenskapliga institutioner och designers för det här projektet, skriver en lyrisk Munk på Instagram.

Biljettpriset startar på cirka 5 miljoner kronor där en del av intäkterna kommer att gå till Space Prize, en organisation som arbetar för att främja jämställdhet inom rymdbranschen.

Läs också:

Ny guide rankar Sveriges bästa krogar – här är de 27 bästa

10 mest gillade Airbnb-boenden på Instagram


Text: Rasmus Blom • 2024-03-18
NyhetRestipsMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top