Annons
Annons

I helgen finns en gyllene chans att botanisera bland kaffedjungeln och lära dig mer om den populära drycken. Foto: Getty Images

Nyhet

Nordens största kaffefestival intar Göteborg i helgen

Älskar du kaffe och befinner dig i Göteborg till helgen, då kan Nordic Coffee fest vara något för dig – en festival med provsmakningar, workshops och föreläsningar om kaffe.

Text: Karin Wimark • 2024-02-21 Uppdaterad 2024-02-21

Att svenskar är ett kaffeälskande folk är ingen nyhet. Det sägs att svenskar är det tredje mest kaffedrickande landet i världen! Något som däremot är en nyhet är kaffefestivalen Nordic Coffee Fest på Eriksbergshallen i Göteborg som går av stapeln i helgen (24-25 februari) – en tvådagars festival som välkomnar alla kaffeälskare till fullspäckade dagar med fokus på det svarta guldet.

Fullspäckat program

Under lördagen och söndagen samlas branschens bästa kaffeföretag under ett och samma tak tillsammans med glada entusiaster, kaffenördar och nyfikna nybörjare. Det blir föreläsningar, kaffeprovningar, tävlingar och trendspaningar inom kaffevärlden – ja det mesta som finns att veta om kaffe! Dessutom ligger ett stort fokus på hållbarhet – bland annat genom att utesluta alla engångsartiklar från festivalen och servera vegetarisk mat från några av Göteborgs bästa foodtrucks.

Läs också: Göteborgs bästa kaffe – barer, rosterier och kaféer

Möt gänget bakom festivalen som brinner för kaffe och hållbarhet. Foto: Nordic Coffee Fest

– Vi arrangerar kaffeevenemang över hela världen och var själva övertygade om att tiden var rätt för den här typen av festival i Sverige. Det fantastiskt att se att entusiasmen för kaffe inte bara är för nördarna längre, säger Steve Moloney, grundare av Nordic Coffee Fest i ett pressmeddelande.


Nordic Coffee Fest pågår 24-25 februari kl:10-1830 i Eriksbergshallen i Göteborg. Entré 200-300 kr. Läs mer om festivalen och se hela programmet här.

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Karin Wimark • 2024-02-21
NyhetSverigeGöteborgMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen