Annons
Annons
Lonely Planet Experience erbjuder turer i över 65 länder världen över. Foto: GettyImages

Lonely Planet Experience erbjuder turer i över 65 länder världen över. Foto: GettyImages

Nyhet

Nu börjar Lonely Planet erbjuda guidade turer

Guideboksförlaget Lonely Planet börjar för första gången erbjuda dagsturer och guidade resor. Turerna ska vara hållbara och erbjuda en rad olika upplevelser med mat, festivaler, familjeäventyr och stadsvandringar.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-23 Uppdaterad 2021-06-23

Guideboksföretaget Lonely Planet har gått samman med den australiska researrangören Intrepid Travel och lanserar en ny tjänst som erbjuder hållbara dagsturer och äventyrsresor. Den nya tjänsten heter Lonely Planet Experience och erbjuder turer i över 65 länder världen över.

Det är första gången som Lonely Planet erbjuder turer; ännu ett steg för företaget som vill hitta nya sätt att att nå sina läsare utanför guidebokens blanka sidor.

Lonely Planet Experience har för tillfället 200 dagsturer, som drivs av Intrepid Travels dagsturföretag Urban Adventures, och mer än 130 flerdagarsturer med vandring, cykling, mat, festivaler, marin- och familjeäventyr.

Olika slags turer

Några exempel pÙ? turer som finns att välja mellan inkluderar matupplevelser i Brooklyn, New York, en vandring genom Tokyos kända fiskmarknad med guide och en åtta dagar i Galapagos.

Den nya tjänsten ska ha utformats för att ha en låg miljöpåverkan och samtidigt en positiv inverkan på lokala samhällen. Turerna arrangeras i små grupper, med högst sexton resenärer per grupp, och leds av en lokal reseledare. Dessutom ska turerna använda lokal transport, stödja lokalt ägda företag och vara 100 procent klimatneutrala.

Besök Lonely Planets hemsida för mer information om turerna! 

Problematiskt med ”klimatneutralitet”

Intrepid Travel kallar sig själva ”världens största klimatneutrala” företag och blev det 2010. Företaget använder sig av såväl minskad elförbrukning som klimatkompensation för att vara så kallat klimatneutrala. Att det inte går att förlita sig helt på klimatkompensering skriver företaget på sin hemsida men menar att det är en viktig del i deras miljöarbete.

Det finns dock en hel del problem med systemet bakom det som kallas klimatkompensation och klimatneutralitet. Vagabond skrev bland annat om DN:s granskning av flyget där det framgick att det inte går att kontrollera flygbolagens klimatkompensation.

Läs mer här: Flygbolagens klimatkompensation går inte att kontrollera

Nytt förslag: Resereklam måste redovisa resans klimatpåverkan

Airbnb lanserar nytt koncept med äventyr i fokus

Premiär för Vagabonds resepodd: ta tåget till Rivieran


Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen