Annons
Annons

Ta tåget till Narvik, porten till natursköna Lofoten i Norge. Foto: GettyImages

Nyhet

Nu går det tåg hela vägen från Stockholm till Narvik

Sedan den 17 december har Malmbanan varit stängd för persontåg mellan Abisko och Narvik på grund av de urspårningar som skedde vid Vassijaure.

Text: Helle Kikerpuu • 2024-06-18 Uppdaterad 2024-06-18

– Det har varit en lång väntan på den här dagen och det är skönt att vi äntligen får köra tåg hela vägen. Att vi nu kan erbjuda våra resenärer en bekväm resa igen är en av saker som vi gläds mest åt idag, säger Petter Östmark, affärschef Nattåget Norrland.

Om sommarens avgångar

För Nattåget Norrland finns det biljetter för hela sommaren och fram till den 15 september. Under sommaren genomför Trafikverket flera banarbeten, vilket kräver anpassningar innan vissa av Nattågets avgångar kan släppas.

– Det ser bra ut i juli men i augusti och september är det flera banarbeten som medför att vi inte kan köra de genomgående nattågen mellan Stockholm och Narvik, tåg 93 och 94, säger Petter Östmark.

Nytt biljettbokningssystem

Precis som övriga tågoperatörer i Sverige har vi på Vy bytt biljettbokningssystem under våren och allt är inte riktigt på plats än i det nya systemet. Fortsatt gäller till exempel att den som vill resa i sov- eller liggvagn med byte i Boden behöver dela upp resan i två separata bokningar: en bokning för sov- eller liggvagn i tåg 91 och 92 mellan Stockholm och Boden samt en bokning för sittplats i tåg 95 eller 96 norr om Boden.

LÄS MER

Tågluffa i Europa – så funkar det!

Tåget till Riksgränsen för skidresa de luxe


Text: Helle Kikerpuu • 2024-06-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen