Ryanair skär ner på sina flygningar mellan Landvetter och Stansted. Foto: Istock

Nyhet

Nu halverar Ryanair sina avgångar från Göteborg till London

Från och med slutet av oktober kommer Ryanair skära ner på sina flygningar från Landvetter till Stansted. Orsaken? För höga flygplatsavgifter, enligt Ryanair.

Text: Elisabeth Andersson • 2016-08-05

Ryanair meddelade nyligen att de kommer att skära ner på sina avgångar från Landvetter i Göteborg till London Stansted. I dagsläget flyger Ryaniar 18 avgångar i veckan mellan flygplatserna, men dessa kommer att halveras till endast nio avgångar i veckan.

– Indragningarna är en följd av Swedavias beslut om att höja sina flygplatsavgifter. Det gör flygplatsen mindre attraktiv för oss och vi uppmanar dem att sänka sina avgifter för att främja trafik, väg och jobbtillväxt, säger Robin Kiely, kommunikationschef på Ryanair enligt GP.

Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter, säger dock till tidningen att det inte stämmer att flygplatsavgifterna har höjts och att hon inte förstår hur flygbolaget resonerar.

Hon är inte orolig för att resenärerna ska få det svårare att ta sig till London. Den trafik som uteblir på grund av Ryanairs beslut kommer att kompenseras med hjälp av de andra bolag som flyger till den engelska huvudstaden. Idag har flygplatsen åtta resor till London per dag och i höst kommer man att kunna erbjuda sex stycken per dag.

– Det viktigaste för oss är att kunna erbjuda Västsverige ett tillräckligt stort antal turer till Londons tre olika flygplatser och det kan vi fortfarande göra, säger Charlotte Ljunggren till GP.

Ryanairs nya regler tvingar barnfamiljer att förboka sittplatser

Ryanair introducerar ny biljettklass – det här ingår


Text: Elisabeth Andersson • 2016-08-05
NyhetFlyg

Scroll to Top