Sara Wolfgang, grundare för The Dog Cafe. Foto: The Dog Cafe/Facebook.

Nyhet

Nu kan du fika med hundvalpar i Los Angeles

Ett nytt café fullt med viftande svansar och fyrbenta inneboende har slagit upp dörrarna i LA. The Dog Cafe ligger i East Hollywood och är det första i sitt slag i USA.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-04

“Får det lov att vara en blandras till bryggkaffet?” 

Vagabond har tidigare skrivit om hur caféer med både minigrisar och ugglor gjort tillfälliga visiter i London och i maj lanserade den svenska krogkoncernen Avenyfamiljen en alldeles egen meny bara för hundar. Och det verkar som om djurcaféer har kommit för att stanna. Trenden började i Asien men har snabbt tagit sig västerut till både Europa och nu också USA.

Nu kan du fika med hundvalpar i Los Angeles
Foto: The Dog Cafe.

Caféet i Los Angeles öppnade den 7 april i år och låter besökare gosa – och adoptera – räddningshundar.

Grundaren Sarah Wolfgang fick idén när hon volonterade på ett hundhem i Korea som fjortonåring men började förverkliga sin idé 2014. Två år senare hade hon uppfyllt sin vision som hon hoppas ska innebära att fler herrelösa hundar ska få permanenta hem.

Nu kan du fika med hundvalpar i Los Angeles
På meny står läskande lemonader, kaffe och te. Foto: The Dog Cafe/Instagram.

– Vi vill ge folk en möjlighet att se de här adoptionsvänliga vovvarna i sitt rätta ljus. Och även om man inte är ute efter att adoptera, kan man fortfarande njuta av så många blöta pussar som man någonsin skulle vilja, säger Wolfgang till den lokala nyhetssajten LAist.

Och om du är mer utav en kattmänniska behöver du inte hänga läpp – snart finns det ett café i Los Angeles som kan passa dig med. Enligt LAist ska nämligen kattcaféet Crumbs & Whiskers, som sedan tidigare även finns i Washington, att öppna i staden i höst. 

Fakta: The Dog Cafe 

Ett besök sträcker sig 55 minuter och kostar 10 dollar. Caféet serverar endast dryck som tillkommer i priset. Eftersom caféet är populärt rekommenderas man att reservera plats i förvÙ�g. Öppet ons-sön. Mer info på: thedogcafela.com

 Gillade du artikeln? Missa inte att gilla Vagabond på Facebook!

Semesterbilderna vi stör oss mest på i sociala medier

Ekonomiklass, business class, första klass – är det verkligen värt att betala extra?

Eddie Gustin har besökt världens alla länder – Cypern blev det sista

Hundhemmet Teritorio de Zaguates i Costa Rica – ett himmelrike för dig som älskar hundar

11 platser där djuren har tagit över


Text: Johanna Jackson • 2016-07-04
NyhetLos Angeles

Scroll to Top